İstanbul'da başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Başbakan Erdoğan'ın pazar günü AKP'nin Ankara il kongresinde son zamanlarda işlenen cinayetleri de hatırlatarak, "Kendi başına bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya" sözlerine tepki gösterdi.
Bolu'nun Mengen İlçesi'ne bağlı Kayabaşı Köyü'ndeki kızının mezarını ziyaret ederek dua okuyan Süreyya Karabulut, devletin görevinin katilleri bulmak olduğunu söyledi. Kızının katil şüphelisi olarak aranan kişiyle yakınlarının himaye gördüğü iddiasında bulunan Süreyya Karabulut, şunları söyledi:
"Ben evladımın arkasındayım. Başbakan, Adli Tıp'taki kirli ilişkileri neden düzeltmedi. Benim yavrum gitti. Onun da çocuğu var. Bir ülkenin Başbakanı kalkıp da diyebiliyorsa ki `ya davulcuya ya zurnacıya giderse...' Pekala kurumlar nereye gitti? Adli Tıp'taki rezilliği kepazeliği nasıl görmezlikten gelirsin. Devlet kızımı lekeledi. Leke sürüldü ama temizlendi. Benim kınalı kuzum bitti. Senin vazifen katilleri bulup ortaya çıkartmak. Neden çıkartamıyorsun? Başbakan'dan istediğim şu: Kurumlarını düzeltsin. Kurumları düzelmediği sürece bu ülke düzelmez. Bu ülkenin kurumlarının pırıl pırıl olması lazım. Yoksa insanlar lekeleniyor, zan altında bırakılıyor"
ERDOĞAN'IN KONGREDEKİ KONUŞMASI
AKP'nin pazar günü yapılan Ankara il kongresinde Başbakan Erdoğan şunları söylemişti:
Eğer son zamanlarda bazı arzu edilmeyen cinayetler, katliamlar duyuyorsak anne-baba olarak kendimizi hesaba çekmeliyiz. Acaba biz nerede hata yaptık...
Bizler şunu da unutmamalıyız: Dün o tesisleri (İstanbul Harbiye Kongre Vadisi inşaatı) incelemeye gittiğimde maalesef gençliğimizin bir bölümünün halini gördüm. Gerçekten üzüntü verici. Bu şekilde sınırsız, kontrolsüz ahlaki erozyonun olduğu yapılanma bizi gerçekten dertlendiriyor. Onun için aileye sahip çıkacağız. Ailemiz, çoluğumuz çocuğumuz nereye giderse gitsin diyemeyiz. Kendi başına bırakılan ya davulcuya, ya zurnacıya... Davulcu zurnacı lütfen bana kızmasın, benim sanatkâr olarak davulcuya, zurnacıya saygım sonsuz.