Aralarında Fenerbahçe forması giyen göstericilerin de bulunduğu bir grup Libyalı, Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosluğu önünde toplanarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a “Libya halkının yanında yer alması” çağrısında bulundu.

17 Şubat Devrimci Gençleri tarafından Elmuruc Caddesi'ndeki Türkiye Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalık, ellerinde Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı pankartlar taşıdı.

Muhaliflere ait bayraklar ile Fransa, Kanada, İngiltere ve Katar gibi ülkelerin bayraklarını da taşıyan göstericiler, “Libya halkı hürriyet istiyor, Türkiye nerede”, “Misrata'da halk öldürülüyor, Erdoğan silahlanmaya karşı çıkıyor” ve “Şehitlerin kanı boşa mı akıyor” şeklinde sloganlar attı.

Göstericilerin elinde “Libya halkı kalıcı Kaddafi gidici”, “Erdoğan, bu oyunu durdur” yazılı pankartlar dikkat çekti.

Daha sonra kalabalık adına açıklama yapan gençlerden Muhammed Bayku, Başbakan Erdoğan'ı, muhaliflere destek vermediği ve muhaliflerin silahlandırılmasına karşı çıktığı gerekçesiyle eleştirdi.

Erdoğan'ın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Bayku, Erdoğan'a, “Libya halkının yanında yer alması” çağrısında bulundu.

Bayku, Türkiye'nin “halk iradesinin tek temsilcisi” olan Ulusal Geçiş Konseyini tanımasını istedi.

17 Şubat Devrimci Gençlerinin Libya topraklarına herhangi bir yabancı girmesini reddeden tutumunu sonuna kadar sürdüreceğini bildiren Bayku, ülkelerinin sonsuza kadar hür kalacağını ifade etti.

Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosluğu önünde öğle saatlerinde yaklaşık iki saat süren gösteri, olaysız sona erdi.