Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, Ankara"daki çirkin tartışmalarının içinde olmayacaklarını, “Ancak bir yanağımıza vurana öbür yanağımızı uzatanlardan değiliz. Biz uysal koyun değiliz” dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın "bana bir kez oy verin" dediğini belirten Erdoğan, “Borç güvenilir insana verilir, güvenilmeyen insana borç verilir mi?” diye konuştu.
Ümraniye"deki Erdem Hastanesi"nin açılışında yaptığı konuşmada muhalefete yüklenen Erdoğan şunları söyledi: “Akif merhumun ifade ettiği gibi, "Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum." Biz uysal koyun değiliz. Biz Ankara"da üretilen o tahrik senaryolarının içinde yokuz. Önümüzü kesmek için her türlü tahrike başvuruyorlar. Bizi o dipsiz kuyularında oyalamak istiyorlar. Bu çirkin tuzağa düşmeyeceğiz. Gerilim ve tahrik siyasetine prim vermeyeceğiz. Onlar Meclis"i germeye, terörize etmeye devam edecek, biz Türkiye"nin Meclisini milletimiz için çalıştırmaya devam edeceğiz.”

"Tek yumurta ikizi"
Erdoğan, “Bunlar aynı familyadandır. Eskiden bunlar "İki ruh ikizidir" diyordum, şimdi "Tek yumurta ikizi". Bir şekilde geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Hatırlayın krizin Türkiye"yi teğet geçeceğini söylemiştim. Şimdi Türkiye"deki finans kuruluşları başta olmak üzere, "kriz Türkiye"yi teğet geçiyor" diyorlar. Bizim siyasetçilerimizin göremediklerini aslında işadamlarımız görüyor” diye konuştu.
Bu arada Başbakan Erdoğan, bugün saat 14.00"de genel merkezde bir araya geleceği milletvekillerinden demokratik açılım süreci, anayasa değişikliği ve darbe iddialarıyla ilgili görüşlerini dinleyecek. Ak Parti yönetimi, bir süre önce, gruplar halinde toplantı yaptığı milletvekillerinin görüşlerini rapor haline getirerek Erdoğan"a sunmuştu.

"Hastaneye almadılar"
Erdoğan, Erdem Hastanesi"nin açılışında yaptığı konuşmada, başından geçen bir olayı anlattı: “Bir kaza sonrası SSK"lı olduğumuz için devlet hastanesine kabul edilmedik. İster özel, ister kamu hastanesi olsun hiç fark etmez. Çünkü biz damdan düştük. Bunu ben Bolu"da yaşadım. Kargasek-mez"den giderken bizler ölümden döndük. Düzce"de bir hastaneye getirdiler. "Sigortalı mısın, emekli misin?" Komadayız. Sesleri böyle hayal mayal duruyorum. Kırıklar içerisindeyiz, kıvranıyoruz. Arka-daşlarımızın hepsi aynı durumda. Bizi bir kamyonet vari ambulansın içerisine doldurdular. Hemşire bile yanımıza vermediler. Yaralı olan arkadaşımızın eline serumları tutturup Bolu"ya gönderdiler. Bolu"da gittiğimiz hastanede sordular. "Bunlar SSK"lı mı, emekli mi" dediler. SSK"lı olduğumuzu öğrenince devlet hastanesi "kusura bakmayın biz alamayız" diyerek SSK hastanesine yönlendirdiler. Kan revan içindeyiz. Biz bu dönemleri yaşadık. Acil hastanın adı George da olsa soramazsınız.” - DHA