Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari-Çukurca karayolundaki saldırıyla ilgili “Artık daha önce de söylediğimiz gibi sözün bittiği yerdeyiz. Ramazanla ilgili sabrımız bitmiştir” dedi. Başbakan Erdoğan, Conrad Otel’de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü İcra Komitesi Toplantısı’nın çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan sorulara şöyle yanıt verdi: 
 
“Sözün bittiği yerde misiniz?” 
“Artık daha önce de söylediğimiz gibi sözün bittiği yerdeyiz. Ramazanla ilgili sabrımız bitmiştir.” 
“Ramazan dolasıyla bir operasyon yapılmıyormuş gibi bir intiba oluşturulmaya çalışılıyor. Ne diyeceksiniz?” 
“Dün (önceki gün) açıklamalarımızı yaptık. Bu açıklamalara rağmen gelişmeler ortada. Artık bundan sonrası konuşulmaz, sadece uygulanır” dedi. 
“Ramazan ile ilgili sabrımız bitti’ dediniz. Acaba bir operasyon mu gündemde?” 
“Oldukça göreceksiniz. Bunlar konuşulmaz yapılır.” 
“Bölgede olağanüstü hale dönüldüğüne dair eleştiriler var. Ne diyeceksiniz?” 
“Şu ana kadar böyle bir şey gördünüz mü? Demokratik parlamenter sistem içerisinde neyi gerektiriyorsa, bunlar yapılacaktır. Ama neyi gerektiriyorsa. Hukuk içerisinde öyle anlar olur ki, mevzi olarak da bazı adımlar atılır ama neyi gerektiriyorsa. Bunun kararını, güvenlik güçlerimizle hep birlikte otururuz, konuşuruz veririz. Bu adımda insanımızın bölgedeki huzuru, insanımızın bölgedeki refahı bizim için çok çok önemli. Bölücü terör örgütü mensuplarına asla buraları teslim etmeyeceğiz. Bunlarla aralarına mesafe koymayanlar da bundan böyle bunun bedelini ödeyecektir.” 
“Milli birlik ve kardeşlik projesi devam edecek mi?” 
“O aynen devam edecek.” 
 
Erdoğan’ın ayrıca Genelkurmay Başkanlığı’na gönderdiği taziye mesajında “demokrasi-güvenlik dengesine halel getirmeden terörle mücadele kararlılıkla ve artan yoğunlukta devam edecektir” denildi. 
 
‘Adı konulmamış OHAL’ Milli Güvenlik Kurulu(MGK) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında yapacağı bugünkü toplantıda terörle mücadele konusundaki yeni güvenlik stratejisini konuşacak. MGK öncelikle MİT’in, Genelkurmay’ın ve İçişleri Bakanlığı’nın PKK ile ilgili raporlarını değerlendirilecek. Öcalan’la yapılan görüşmeler, PKK’nın saldırı stratejileri ve örgütün dış desteği masaya yatırılacak. Yeni stratejinin temel hedefi, PKK’nın dağ kadrosunu etkisizleştirmek, PKK’nın kullandığı yasal platformları ortadan kaldırmak olacak. PKK’nın gücünü etkisiz hale getirmek için bölgede ‘hukuk dışına çıkılmadan, adı konulmamış bir olağanüstü hal’ dönemi başlayabilir.
Kulislerde MGK’dan sonra PKK’nın lider kadrosuna yönelik özel operasyonlar yapılabileceği de konuşuluyor. Hükümet, MGK’nın da desteği ile PKK’ya destek veren kuruluşları da yakın markaja alacak. Ancak, Demokratik Açılım’ süreci de devam edecek.
Bu arada Cumhurbaşkanı Gül yeni bir uygulama başlatıyor. MGK toplantılarından sonra Meclis Başkanı ve ana muhalet liderini Çankaya’ya davet ederek bilgi verecek. Cemil Çiçek ve Kemal Kılıçradoğru yarın Köşk’e çıkacak.