Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari-Çukurca’da 7 askerin şehit olmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede Ramazan ayı nedeniyle sabırla yürütülen sürecin bu olaylarla gölgelendiğini söyledi.

Erdoğan “Ne yazık ki terör böyle acımasız dini milleti ırkı vatanı olmayan bir olay bir fenomen” diye konuştu. 

Erdoğan İslam Birliği Teşkilatı Olağanüstü İcra Komitesi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Hakkari Çukurca’da yaşanan pusu ve 7 askerin şehit edilmesine değindi. Erdoğan şehitlere Allah’tan rahmet yaralılara şifa dilediğini belirterek “Tüm ailelere sabır dilerken milletimizin tekrar başı sağ olsun diyorum. Tabi biz bu mana dolu Ramazan ayı içerisinde özellikle sabırla devam ettiğimiz bir süreci bu yaşanan olaylarla bu mübarek ayda gölgelenmesini istemezdik. Ama ne yazık ki terör böyle acımasız dini milleti ırkı vatanı olmayan bir olay bir fenomen” diye konuştu. 

'SABRIMIZ BİTTİ' MESAJI VERDİ

Çukurca karayolundaki hain saldırıyı hatırlatan bir gazetecinin ''Sözün bittiği yerde misiniz?'' şeklindeki sorusuna ''Ramazanla ilgili sabrımız bitmiştir. Sözün bittiği yerdeyiz'' karşılığını verdi.

Erdoğan;

“Bundan sonrası konuşulmaz, uygulanır. Artık her şeyi olunca göreceğiz.Hukuk içerisinde öyle anlar olur ki menfi olarak bazı adımlar da atılabilir. Ama neyi gerektiriyorsa. Bunun kararını güvenlik güçlerimizle hep birlikte otururuz konuşuruz onu veririz. Ve bu adım da insanımızın bölgedeki huzuru insanımızın bölgedeki refahı bizim için çok çok önemli. Biz burada bölücü terör örgütü mensuplarına asla buraları teslim etmeyeceğiz edemeyiz. Bunlarla aralarına mesafe koymayanlar da bundan böyle bunun bedelini onlar da ödeyeceklerdir” dedi.