Cumhurbaşkanı Gül "Eşli resepsiyon normal olanıdır" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ev sahipliğinde gerçekleşen 23 Nisan Resepsiyonu'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez eşi Emine Erdoğan ile katıldı.

TBMM Tören Salonundaki resepsiyonda TBMM Başkanı Çiçek, konuklarını eşi Gülten Çiçek ile karşıladı. Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, bazı bakanlar ve milletvekilleri ile yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmazken, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ve Adıyaman Milletvekili Salih Fırat resepsiyona katıldı. Resepsiyona, BDP milletvekilleri de katılmadı.
Resepsiyona ilk gelen siyasi parti lideri olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, partisinin grup başkanvekilleri eşlik etti.

Çiçek, resepsiyonda bir süre Orgeneral Özel ile sohbet etti.

Çiçek gazetecilerin resepsiyona eşli katılımla ilgili soruları üzerine, "Ben ev sahibiyim. Gelen de sağ olsun gelmeyen de. Herkese müteşekkirim. Cumhuriyeti biz böyle kazandık. Savaşın ruhuna uygun bir resepsiyon oldu" dedi.

Başbakan Erdoğan, bugün TBMM Başkanı Çiçek'ten koltuğu devralan Muammer Alhan Babat ile de bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Babat, babasının ne iş yaptığını soran Başbakan Erdoğan'a 'Babam öğretmen ve aynı zamanda basın danışmanı' dedi. Başbakan Erdoğan'ın 'Kimin basın danışmanı?'sorusuna 'Benim' yanıtını veren Babat, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı güldürdü.
Çiçek, resepsiyonun sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ile ayaküstü sohbet etti. Daha sonra Çiçek ve Erdoğan, Gül'ü uğurladı.