İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

-Bosna Hersek'te 1 buçuk milyonu etkileyen afete ilk ulaşan yardım Türkiye'nin eli oldu.

-Somali'yi bırak Soma'ya bak şeklinde insanlık dışı izan dışı, insanlık dışı ifadeler kullananlar oldu.

-İnanın bu Somali'ye el uzatmamızı eleştirenler Soma'yı da bilmezler, haritada yerini bile göstermezler.. Emin olun Diyarbakır, Van , Şırnak da o kadar uzaktır.

-Bunlar lüks cafelerde otururlar, ellerinde akıllı telefonlarla tweet atarlar... Emin olun twitterda gündeme girmedikçe bir şey yazmazlar.

-Bunlar bir fakirin evine ayakkabılarını çıkarıp girmezler... Sofralarınıza diz kırıp oturmazlar... O dünyayı asla umursamazlar. Yoksulluğun ifadesi yoktur.

-Çok enterasandır, geçen yıl İstanbul'un Anadolu yakasına 'zulüm 1453'te başladı' yazan bir ziniyet bizi asla anlayamaz. Birileri ölse diye ellerini avuşturan bir zihniyet bizi anlayamaz.

-Böyle devam ettiğiniz için bir yere gelemiyorsunuz... İlgili bakanlarımın hepsine teminatı verdim. Amerika, Almanya, Avusturalya ekipler halinde gidecek gezeceksiniz. Onların teknolojisini gerekirse ülkemize getireceğiz.

-Olayı olduğu ertesi günü Putin aramıştı. 'Her türlü teknolojik desteği vermeye hazırız' dediler.

-Dün gelen 10 kişilik temsilci heyetle görüşmelerimizi yaptık.

-Bir yazar 'Ne şehittir ne gazi...' diyor şuna bak ya güya kadın. Hani kadın hakları dernekleri başka yerde bir şey olsa ayağa kalkıyorsunuz. Burda niye kalkıp bunların yüzüne tükürmüyorsunuz.

-Bu 301 kardeşimizin tüm ailelerinin bunlara dava açması lazım.

- Bir başkası o da bir bayan.. 'Bunlara yardım etmeyin' diyor. 'Onların hepsinin evleri var' diyor. Sende zaten vicdan yok. Bir yerde kurulu tezgahın var demek ki.. Ona üflüyorsun.. Utanmadan Soma'ya yardım etmeyin diyorsun.

-Kakmış bir de müsibet diyor 'Helak oldular çünkü onlara müstahak'... Sen kimsin sen böyle bir şeyi nasıl söylersin. Ondan dolayı müsibet gelmiş...

-Bunlar ne akılsız adamlar ya... Ne densiz adamlar.. Ellerinde kalem çalakalem gidiyorlar.

-Bütün mesele kılavuzu karga olan mesele...Kargaya da hakaret etmeyelim...

-Biz bu ülkede hiçbir gerilimin kaynağı değiliz.

-Dün Berkin Elvan'ın anmasını yapıyorlar... Kılıçdaroğlu ne diyor 'Ekmek almaya gidiyordu' kayıtlar orta da.. Her ölüm hadisesinde bir tören mi düzenleyeceğiz. Ölmüştür geçmiştir... Törende polis eli kolu bağlı mı duracaktı.

-Cumhurbaşkanlığı seçimleri için son değerlendirmelerimizi yapacak, kararlarımızı vereceğiz. Alacağımız karar Türkiye için en isabetli karar olacak. Bu seçim aynı zamnda 2015 seçimlerinin işaret fişeğidir.