Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye hizmet için geldiklerini ve hizmetlerine devam edeceklerini belirterek, "Bizler yola çıkarken, 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik. Gideceğiz gündüz gece engeller olabilir, ama bu engeller bizi durduramaz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan İzmir Çevreyolu ve Aliağa Doğalgaz Çevrim Santrali açılış törenine katıldı. Çiğli'deki tören alanında büyük bir coşkuyla karşılanan Başbakan Erdoğan, ellerinde Türk bayrağı ve AK Parti flamaları bulunan binlerce vatandaşı selamladı. Tören öncesi yapılan takdim sırasında adı okunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu alandaki kalabalık tarafından yuhalandı. Başbakan Erdoğan kürsüye geldiğinde, "Bir şey söylemeyi gerekli görüyorum. Takdimler yapılırken hoşlanmadığım bir tezahüratı duymak beni çok üzdü. Bu tezahüratları yapan vatandaşlar adına Belediye Başkanı'ndan özür diliyorum" dedi.

Türkiye'ye hizmet için geldiklerini ve hizmetlerine devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, "Bizler aydınlık yarınların Türkiyesi'ni kuracağız. Bundan sonra geleceğe çok farklı bakacağız. İşte yıllardır tamamlanmasını beklediğiniz İzmir Çevreyolu projesi bugün hizmete giriyor. Ege'nin incisi İzmir dünya şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İzmir 19 yıldır çevreyolunun açılmasını bekliyor. Temelin rahmetli Turgut Özal atmış ve nihayet biz son noktayı koyduk ve koyacağız. 13 yılda 30 kilometresi
yapılan yolun biz 5 yılda 5 kilometresini yaptık" diye konuştu. Projenin yapımı ile artık zaman tasarrufu yapılacak ve yılda 60 milyon dolar yakıt tasarrufu yapılacak. 'İş bilenin kılıç kuşananın' 19 yıldır bekleyen ve bitirilemeyen bu projeyi biz İzmir'e kazandırdık" ifadelerini kullandı.

"HORTUMCULARA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ"

Daha önceki hükümetlerin yarım bıraktığı projeleri tamamlamak için çaba sarfettiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Gururlu ve mutluyuz. Ama yıllardır bu projenin neden ihmal edildiğini sormadan edemeyiz. Bunlar büyük ve dev projeler. Ama bu projeler Türkiye'nin altından kalkamayacağı projeler değildir. Bizim elimizde sihirli değnek yok. Kullandığımız kaynaklar Türkiye'nin kaynakları. Ama ne yoktu. İzmirli'nin çektiği yol çilesini kendine dert eden hükümetler yoktu. Vatandaşların ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçları gibi gören hükümetler yoktu. En temel problemlerini çözemeyen İzmir'i dünya şehri haline getirmek için yoğun bir program uyguladık. Türkiye eğitimde, sağlıkta ve ekonomide dünya kenti olma vizyonunu sağlamıştır. Yıllar yılı bu ülkenin kaynakları hortumcuya peşkeş çekildi. Çevreyoluna, Bolu Tüneline gitmesi gereken kaynaklar haramzadelere kaptırıldı" diye konuştu.

"TARIMA VE KÖYLÜYE DESTEK"

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kırsal kesimde yaşayan vatandaşları unutmadıklarını söyleyerek, "Kırsalda yaşayan insanlarımızı da unutmadık. Hükümet olarak söz verdik suyu ve yolu olmayan tek köy kalmayacak. KÖYDES Projesi ile şehir standartlarını götürdük. Egeli tarım üreticilerini daima destekledik. İzmir ve çevresinde değil Ege Bölgesi'nde ciddi tarımsal üretim artışı yaşıyoruz. Türkiye'nin kaynakları Türkiye'ye yeter. Kaynakları kurttan kuştan koruyacak doğru irade lazım. O irade milletin iradesidir. Bizim gücümüzü aldığımız yer de yine sizsiniz. Fark bu hükümetin başarıları değil hükümetin halkın hizmetinde olmasıdır" dedi.

"UZUN İNCE YOLDA DEVAM EDECEĞİZ"

Projelerin hep devam edeceğini ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aliağa Doğalgaz Çevrim Santrali'nin hizmete açılmasıyla zarar eden tesisin karlı hale getirildiğini söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Neredeyse çürümeye terkedilmiş tesisler ekonomiye kaynak olarak geri dönüyor. Tesis bu kapasitesi ile dönüşüm maliyeti ile 1-2 ayda geri finansa edecek. Bu tesise neden el atmadılar. İki sebebi var, 'Ya akıllarına gelmedi'. 'Ya da işlerine gelmedi'. Temel önceliği Türkiye olan hükümet çürüyen tesisi 1,5 yılda çalışan tesis yaptı. Hükümetleri tesir altına alanlar rahatsız ve huzursuz oldular. Türkiye'nin gelişmesine kimse engel olamaz. Bu yollar medeniyete açılan yollardır. Yol medeniyettir bunu bilin.
Aydınlık geleceğe genç, yaşlı ve her kesim mutlaka ulaşacaktır. Tek gayemiz ülkemizi aydınlık geleceğe ulaştırmaktır.

Uzun ince bir yolda olduğumuzu hep söyledik. Güven ve istikrar ortamının bozulmasına fırsat vermeyeceğiz. Güven yoksa, adalet yoksa ve güç kaybederse ilerleme olmaz. Türkiye'nin büyüme azmini kırmaya, milletin özgüvenini sarsmaya kimsenin hakkı yoktur, olamaz. Aynı azim ve kararlılıkla hizmet etmeye ve yolumuza devam edeceğiz. Milletin sevgisi vatandaşın desteği oldukça biz de hizmetimize hizmet katmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu bir yol, yola çıkarken dedik, 'Uzun inci bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece' Gideceğiz gündüz gece durmak yok yola devam. Engeller çıkabilir, ama engeller bizi durduramaz. Halka hizmet hakka hizmettir. Biz bu anlayışla yürüyoruz. Ülkemizin hizmete ihtiyacı var. AK Parti'nin bütün gönülleri ve sevdalıları milletine aşkından zerre kaybetmez. Vatanına olan aşkını zerre kaybetmez, aşkla azimle, inançla, kararlılıkla bu yolculuğa devam edeceğiz."

Konuşmasının ardından açılışları gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı da yanına alarak makam aracıyla, tamamlanan İzmir Çevreyolu'nda test sürüşü yaptı. Bir süre basın mensuplarını taşıyan kamyoneti takip eden Erdoğan, daha sonra hızlanarak test sürüşünü tamamladı.

İHA