BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan Kral Faysal Vakfı"nca verilen ve "İslam Nobeli"denilen Kral Faysal Uluslararası Ödülü"nü Suudi Arabistan Kralı Abdullah"ın elinden aldı.

Erdoğan "Türk milleti adına alıyorum" dediği ödülün takdim töreninde, bugün yeryüzünde yaşanan sorunların bir çoğunun temelinde adalet eksikliği ve mahrumiyetinin yattığını söyledi. Adaletsizliğin, dramların baş sebebi olduğunu vurgulayan Erdoğan şunları söyledi:

"Gururla taşıyacağım"

“Türkiye olarak başta bölgemizde olmak üzere, küresel ölçekte barış, huzur, istikrar ve güvenliği tesis etmek için samimi gayret içindeyiz. Komşularımızla başlattığımız diyalog sürecini dalga dalga bölgemize ve dünyaya hakim kılmak daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek için hep birlikte yoğun bir çaba ortayaya koyuyoruz. Orta Doğu"nun bir kan ve gözyaşı coğrafyası olarak anılması her birimizin vicdanını sızlatıyor. Biz bu coğrafyanın tarihte olduğu gibi bugün de bilimle, sanatla, barış ve huzurla anılmasını istiyoruz. İinanıyorum ki ortak bir tarihi ve kültürü paylaştığımız bölgemizdeki tüm ülkeler yıllardır süren savaş ve çatışmaların son bulmasını en az bizler kadar arzu ediyor. Bu mücadelede tek başımıza olmadığımzı görmek cesaretimizi arttırıyor. Uluslararası Kral Faysal Ödülü işte bu mücadelemizi destekleyen, teşvik eden, bize güç veren son derece anlamlı bir katkı olmuştur. Bir kez daha şahsımı bu ödüle layık gördükleri için Kral Faysal Vakfı"na teşekkür ediyorum. Özellikle barış mücadelesinde Kral Abdullah bin Abdülaziz"e ve bu konudaki gayretleri sebebiyle tüm aileye ayrıca teşekkür ediyorum. Nefes alıp verdiğim sürece bu büyük payeyi büyük bir gururla taşıyacağımı da ifade ediyorum.”

BESMELEYLE BAŞLADI...

“Kral Faysal Ödülü”nün dağıtım töreni, okunan Kur"an-ı Kerim"le başladı. Ödülü Suudi Kralı"ndan alan Başbakan Erdoğan, “İslama Hizmet” ödülü için yaptığı teşekkür konuşmasına “Bismillahirrahmanirrahim” diyerek başladı. - vatan