“Çok sevdiğim dostum ve kardeşimi kaybetmenin acısını yaşıyorum. Futbolumuzda bir milada imza attı. Türk milletinin başı sağolsun.”

FUTBOL Federasyonu Başkanı Hasan Doğan"ın vefatı üzerine Bodrum"a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Öncelikle çok sevdiğim dostumu kaybetmenin acısını yaşıyorum” dedi. Erdoğan, Özel Bodrum Hastanesi"nin çıkışında yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Öncelikle çok sevdiğim dostumu ve kardeşimi kaybetmenin acısını yaşıyorum. Takdir planı içinde ne varsa o olacaktır. Ancak Hasan beyle Türk spor camiasında birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın olduğu bir dönemi yaşamaya başladık.

"BAŞARDIKLARI SÜRECEK"


ALTYAPIYA varıncaya kadar bütün düşündüklerini bana sürekli açtı. Özellikle değerli bakanımız Murat beyle beraber görüşmelerde bunlara vurgu yaptık ve çok kısa zamanda bir sinerji meydana geldi. Bu sinerjiyle malum bu Avrupa Şampiyonası"nda gerek teknik kadroyla, gerek futbolcularımızla bu başarıyı sürdürdüler. Ve bu sinerji, futbol dünyasında yeni döneme bir milat bugün. İnanıyorum ki bu anlayış, bu dayanışma bundan sonraki süreçte Hasan kardeşimin arkasından da devam edecektir. Ben kendisine Allah"tan rahmet diliyorum, ailesine, çocuklarına ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Türk milletinin başı sağolsun.”

"KALP RAHATSIZLIĞI VARDI"

Erdoğan, “Hasan beyin daha önce bilinen bir kalp rahatsızlığı var mıydı?” sorusuna, “Daha önceden böyle birşeyi vardı” yanıtını verdi. “EURO 2008"deki başarıdan dolayı bir heyecan olmuş olabilir mi?” biçimindeki bir başka soruyu ise Erdoğan, “Bana göre bunların hepsi bir bahanedir. Muhakkak olacaktı o da oldu. Ama cidden kendini bu işe çok çok farklı bir şekilde veren insandı. Ama vakit saat. Allah"tan rahmet diliyorum” diye yanıtladı.