Yargı kararını uygulamadıkları gerekçesiyle Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesi"nde yargılanan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahit Akman ve üyelerinin yargılanması durduruldu. RTÜK Başkan ve üyeleri hakkında Başbakanlık"dan kovuşturma izni alınırsa yargılamaya yeniden başlanılacak.

Mahkeme, RTÜK yasasında yapılan değişiklik sonrası, RTÜK başkan ve üyeleri hakkında kovuşturma izni konusunda iznin Başbakanlıktan alınması gerektiğine dikkat çekerek, “3984 sayılı yasayı değiştiren 5785 sayılı yasanın 2. maddesi ile değiştirilen 10. madde hükmü gereğince CMK 223/8. maddesi gereğince kovuşturmanın durdurulmasına, dosyanın kovuşturma izni konusunda gereğinin yapılması için Başbakanlığa gönderilmek üzere Cumhuriyet Savcılığı"na verilmesine, kovuşturma izni verildiği takdirde duruşma günü belirlenerek taraflara davetiye çıkarılmasına yasa yolu açık olmak üzere karar verildi” kararını verdi.

Başbakanlık, RTÜK Başkan ve üyeleri hakkında kovuşturma izni vermezse bu karara itiraz edilebilecek. Danıştay, kovuşturma izni verilmemesine ilişkin karara yapılacak itirazı kaldırırsa, RTÜK Başkan ve üyeleri hakkında yargı kararını uygulamadıkları gerekçesiyle açılan davaya devam edilecek. Vatan