Başbakan Erdoğan kentsel dönüşümle ilgili yapılanları ve bundan sonra yapılacak olanları tek tek sıraladı.

Kenset Dönüşüm projesinin aileler ve çocuklar için büyük önemi olduğunu söyleyen Erdoğan halktan da bir ricada bulundu: 'Bize zorluk çıkarmayın'.

Evlerin tek tek yıkılacağını söyleyen Erdoğan, '' Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı sadece bunun için kurduk. Şimdi gideceğiz gerekirse evleri yıkacağız, bunun yetkisini aldık mı, aldık? Biz sizleri sokakta bırakmayız. Ama işimizi kolaylaştırın. Kentsel dönüşüm için ne gerekiyorsa yapacağız'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler ve Aile' sempozyumunda katılımcılara seslendi.

İşte konuşmadan satır başları;

Bugün Türkiye'nin büyüme rakamları açıklandı, son çeyrekte 2011'in Türkiye, yüzde 5.8 olarak büyüdü. Toplamda yüzde 8,5 büyüyerek Çin'den sonra büyüme kaydeden ikinci ülke olduk. Cumhuriyet tarihimizin yeni rekorlarını elde etmiş olduk, görüldüğü gibi laf değil, netice.

Siyaset iş yapma sanatıdır, laf üretme sanatı değildir. 2002 yılında hükümeti devraldığımızda gayrı safi yurtiçi hasıla 230 milyar dolardı, şuanda bu rakamı 2002 yılına göre 3 kattan fazla arttırmış olduk. Yine kişi başına milli gelirimiz 2002'de 3 bin 492 dolardı, buda bugün 10 bin 444 dolara ulaşmış oldu.

TÜRKİYE İÇİN SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME

Hem nüfus hem kişi başına düşen milli gelir arttı. Küresel krizin etkileri sürerken Türkiye ekonomisinin büyümesi son derece sevindirici bir gelişme.

İnsan şehre hükmetmiyor. Modern şehirler insanı mahkum ediyor, hapsediyor. Biz bunu tersine çevirecek anlayışı hakim kılmak zorundayız. Aile geleceğin,toplumun geleceğidir. Ailenin parçalandığı toplumun istikbale umutla bakması söz konusu değildir.

Bizim her icraatımızda ilk önce aile gözetilmiştir. Bizim yerel yönetim merkezi anlayışımızda da aile vardır. Ak Partili belediyeleri diğerlerden ayıran özellik aile kurumuna gösterdiği özendir.

Biz belediyeleri sadece park yapan, yol yapan, çöp toplayan kurumlar olarak görmedik. Belediyeler bunları tabi yapacak. Ama belediyeler önce insan diyecek, önce aile diyecek ve onların imdadına yetişecek.

Belediyeler yoksulu arayıp bulacak. Özellikle Ak Partili belediye başkanlarım için söylüyorum gidecek, kulak kabartacak. Neo lup bitecek bakacak. Çünkü sizler bizim elimiz ayağımızsınız.

Bizler tarihi dokunun kuşatıldığı, yeşilin katledildiği şehirler emanet aldık. Ustalık dönemine girerken çok önemli adım attık.

SİZİ SOKAKTA BIRAKMAYACAĞIZ

İşte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı sadece bunun için kurduk. Şimdi gideceğiz gerekirse evleri yıkacağız, bunun yetkisini aldık mı, aldık? Kentsel dönüşümü yaptık, yapacağız. Biz sizin yavrularınızın ayaklarının toprağa, çime deyeceği parklar yapabilelim. Biz sizleri sokakta bırakmayız. Ama işimizi kolaylaştırın. Kentsel dönüşüm için ne gerekiyorsa yapacağız.

Yoksa dairenin içine kapatmışsın başka birşey yok bu yavrularımız için bir yaşam değil, biz yeri geldi baştan aşşağı çamur olduk. İnşallah çocuklarımıza biz o beton yığınları içine mahkum olmuş şehirler içine değil parklar ve yeşiller içinde olan şehirler emanet edeceğiz.

Belediyelerimize büyük sorumluluk düşüyor. Ak Partili her belediye başkanı ve her başkan arkadaşımız böyle bir vizyona kesinlikle sahip olmalıdır.

Zaman hızla akıp gidiyor. Bugüne kadar ne yaptıksa aile huzuru, refahı için yaptık. Bundan sonra da önce insan diyeceğiz.