Bugün toplanan İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) 6. İmam Hatipliler Kurultayı"nın sonuç bildirgesi gericiliğin eğitim alanındaki yakın dönem hedeflerini ortaya koydu. Kararlarda, karma eğitime son verilmesi talebi de var.

Başbakan Erdoğan'ın bir konuşma yaptığı ve “O gençlerin 8 yıldır ülkeyi nerelere taşıdığı ortada” sözleriyle imam-hatiplileri göklere çıkardığı kurultayda şoke eden bir bildiri çıktı.

Sadece İmam Hatip Liseleri değil tüm ilköğretim okulları ve liseler için de taleplerde bulunan ÖNDER 6. İmam Hatipliler Kurultayı sonuç bildirgesinde şu başlıklar ön plana çıktı;

1- Türbanın önündeki engeller kaldırılsın.

2- Kur'an kurslarının önündeki engeller kaldırılsın.

3- İmam Hatip Liselerinin 'ortaokul' bölümleri yeniden açılsın.

4- Tüm okullara Temel Dini Bilgiler ve Kur'an-ı Kerim seçmeli dersleri konulsun.

5- Zorunlu kesintisiz eğitim kaldırılsın, kademeli eğitime geçilsin.

6- Dernek üyeleri okullara ve öğrencilere “maddi ve manevi” destek sunsun.

7- Milli Güvenlik Bilgisi dersleri diğer derslerin programına alınsın, pedagojik formasyonu olan öğretmenlerce verilsin.

8- Karma eğitime son verilsin, kız ve erkekler için ayrı okullar açılsın.

9- Farsça dili eğitimi verilsin.

10- Yurtdışında da İmam Hatip Liseleri açılsın.

11- Katsayı farkı sıfırlansın

12- İMHL sayısı arttırılsın

“Gelişmiş ülke uzmanları” tarafından karma eğitimin sakıncalarının zikredilmeye başlandığını ve karma eğitimde ısrar edilmemesi gerektiğinin altını çizen sonuç bildirgesinin tam metni şu şekilde:

“11 yıldan beri sürmekte olan katsayı zulmü kısmen kaldırılmıştır. Emeği geçenlere teşekkür etmekle birlikte eğitimde eşitliği bozan katsayının sıfırlanmasını talep ediyoruz.

İmam hatip liselerinde eğitim kalitesi arttırılmalı, Türkçe ve Arapça gerektiği şekilde öğretilmeli, Farsça ve diğer yabancı dil eğitimleri özendirilmeli, müfredatta iyileştirmeler yapılmalıdır.

Milli Güvenlik Bilgisi derslerinin içeriği diğer derslerin programına alınarak pedagojik formasyonu olan öğretmenler tarafından verilmelidir.

Hiçbir öğrenci kılık kıyafet nedeniyle öğrenim hakkından mahrum edilmemeli, başörtüsü önündeki engeller kaldırılmalıdır.

Herkese kendi dinini asli kaynaklarından öğrenme hakkı sağlanmalıdır.

Tüm ilköğretim ve liselerde öğrencilere dinini öğrenme fırsatı verilmeli, isteğe bağlı olarak Temel Dini Bilgiler ile Kur'an-ı Kerim dersi seçmeli ders olarak konulmalıdır.

Kur'an-ı Kerim öğrenimi ve Kuran kurslarının önündeki engeller kaldırılmalı, yaz Kuran kurslarının kalitesi arttırılmalıdır.

Her okula bir mezun derneği kurulması her mezunumuzun hedefi olmalıdır. Her bir okula, her türlü donanıma sahip kız ve erkek öğrenci yurtları yapılmalıdır. Özellikle kız öğrencilerimiz için Devlet Parasız Yatılı yurtları açılmalıdır. Örnek proje okullar açılmalı, yurtdışında Türkiye modeli İmam Hatip liseleri açılması ile ilgili çalışmalar yapılmalıdır.

İmam Hatip liselerimizin sivil hamileri konumunda olan İmam Hatip Lisesi mezun derneği ve okul aile birliklerinin okul idareleriyle müşterek hareketle okullarımızın ve öğrencilerimizin maddi ve manevi ihtiyaçlarına yardımcı olmaları, başarılı mezunlarına burs temin etmeleri, istihdamları konusunda gayret göstermeleri, geleceğimiz adına umut verici olacaktır. Okullarımızın fiziki imkân ve eğitim yönünden yüksek standartlı kurumlar haline getirilerek cazibe merkezi olması, farklı amaçlarla kullanılan binalarımızın İMHL olarak açılması, camiamız ve ülkemiz adına hayati önem arz etmektedir.

Artık gelişmiş ülke uzmanları tarafından da sakıncaları zikredilmeye başlanan karma eğitimde ısrar edilmemeli, kız ve erkek okullarının açılmasına izin verilmelidir."

sol.org.tr