Putin'in konuşması:

Nükleer yatırımlarının hacmi 22 milyar dolar civarında. Bizim ekonomik ilişkilerimde itici güç olan inşaat sektörünü yenişden inşaa etmeye hazırız. Son 20 yılda 1500 projete imza atıldı.

Bahsettiğim projelerin maaliyeti 55 milyar dolar.

Sağlam bir iş birliğine tekrar ulaşabileceğimize inanıyorum. bunun daha ileriye ulaşmasını diliyorum.

Erdoğan'ın konuşması

Bu güzel buluşmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

2015 yılı 24 Kasım'ında meydana gelen elim hadise ilişkilerimize kara bir gölge olarak çökmüştür. Ülkemiz 2015 yılında üst üste 2 seçim yaşadı.

Aynı dönemde terörle ciddi mücadelelerimiz oldu. Son olarak 15 Temmuz'da hain darbe girişimi ile bu süreç daha da zirveye ulaştı. Demokrasimizin ve cumhuriyetimizin karşı karşıya kaldığı bu hain saldırı milletimizin sayesinde akamete uğratıldı.

Bu örgütün ilişkilerimize de kast ettiği çok daha iyi anlaşılıyor. Türkiye'nin sağlam temellere dayanan ekonoımisinin dayanıklılığına bir kerz daha bütün dünya şahit oldu. 15 Temmuz'un ardından piyasaların açılmasıyla güven ve istikrar iklimi kendini göstermiştir. 16 Temmuz'da vatandaşların piyasaya sürdüğü dolar miktarı 2 buçuk milyar dolardır. ekonomimiz işleyişine normal bir şekilde devam ediyor.

Büyük projeler ve yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Osmangazi Köprüsünün ardında Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim köprüsü hizmete girecektir. 2018'de dünyanın en büyük havalimanı hizmete girecektir. Bu yıl içerisinde dünyanın en uzun köprüsü olacak Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelini atacağız.

Hem başbaşa hem de heyetler arası görüşmelerde dileklerimizi ilettik. 2008'de 38 milyar dolarlık ticari hacmimizi yeterli bulmazken geçen yıl 24 milyar dolara geriledik. Daha önce 100 milyar dolar gibi iddialı bir hedef belirlemiştik. Biz bu hedefi yeniden gündeme almamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu rakama da süretle ulaşabiliriz. Bunun için siz değerli iş adamlarımıza önemli görevler düşüyor. Sizlerin önündeki engelleri kaldırmak için gerekli adımları da atacağız