Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklaması yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da heyecanla karşılandı. Afgan işadamı Al Sayed Kamal Sadat, "Erdoğan İslam dünyasının, Ortadoğu ve Ortaasyanın lideridir" diyerek seçim çalışmalarına bizzat katılmak istediğini söyledi.

Adaylığı sevinçle karşılandı

Eski Melbourne Konsolosu Vahit Özdemir, Başbakan Erdoğan'ın adaylığının özellikle Afganistan'da sevinçle karşılandığını söyledi. Kısa bir süre önce Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentinde beraberindeki heyetle temaslarda bulunduğunu anlatan Özdemir, Tacik asıllı Afgan işadamı Al Sayed Kamal Sadat ile aralarında geçen dikkat çekici diyaloğu Star'a anlattı.

2 milyon dolar değerinde

Özdemir, Sadat'ın kendisine "Erdoğan İslam dünyasının, Ortadoğu ve Ortaasyanın lideridir. Onun Cumhurbaşkanlığı Türkiye'nin olduğu kadar bizler için de çok önemlidir" dediğini aktardı. Özdemir, Sadat'ın piyasa değeri 2 milyon dolar olan bir atı olduğunu ifade etti. Sadat'ın "Gerekirse ben de atımla birlikte Türkiye'deki seçim çalışmalarına bizzat katılmak isterim. Çünkü Erdoğan'ın seçilmesi Ortadoğu için çok büyük önem arz ediyor" dediğini anlattı.