CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, Meclis"te Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç"e yönelik saldırı olayıyla ilgili sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yaptığı yazılı açıklamada, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç"e yönelik olarak AKP milletvekilleri tarafından gerçekleştirilen saldırı olayından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle Başbakan Erdoğan hakkında, Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan"ın yaptığı açıklamalarla AKP milletvekillerine, “…yaptığınız doğru ve yerindedir. Bundan böyle de aynı şekilde davranmanızı bekliyorum” yönünde mesaj verdiğini savunarak “Başbakan sözleriyle suçu ve suçluyu övmüş ve AKP milletvekillerini bundan böyle de suç işlemeye tahrik etmiştir. Bu eylemin Başbakanlık görevi ve hizmetiyle ilgisi olamaz. Başbakan"ın bu söylem ve eylemleri doğrudan TKC"nın 214/1 ve 215"nci maddelerinin ihlali niteliğinde olmakla ve bu süreç vahim gelişmeleri yaratabileceğinden, suç duyurusunun yapılması gereği doğmuştur” dedi.
ANKA