CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, Başbakan Erdoğan hakkında, ''CHP'li belediyelerin Alman vakıflarından kredi alarak terör örgütüne yardımda bulunduğuna'' yönelik sözleri nedeniyle verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, bu hafta TBMM Genel Kurulunda yapılacak.


Görüşmede önerge sahiplerinden bir kişi, gruplar ve Hükümet adına yapılacak konuşmalardan sonra gensorunun gündeme alınıp alınmayacağı oylanacak.

TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Yasa Teklifinin de bu hafta Genel Kurulda görüşülmesi bekleniyor. ''Temel yasa'' olarak bölümler halinde görüşülecek teklifle, Meclis İdari Teşkilatının yetki ve sorumlulukları yeniden düzenleniyor.

Teklife göre, Meclisteki askeri birliğin görevi sona erecek, güvenliği polis sağlayacak. Meclise personel alımı sınavla yapılacak. TBMM Başkanı başmüşaviri ile müşavir sayılarına sınırlama getirilecek.

Emekliliği gelen personel, ikramiyesi artırılarak emekliliğe özendirilecek. Sözleşmeli ve geçici statüde çalışan personel sayısı, norm kadro sayısına düşünceye kadar personel alımı yapılamayacak. TBMM Baştabipliği, Sağlık Bakanlığına devredilecek. İdari teşkilata alınacak toplam personelin yüzde 20'si, Meclisteki 4-C'li çalışanlardan olacak.

Bütçe görüşmeleri

TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda, 2012 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelere bu hafta da devam edilecek.

Komisyonda; yarın Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, MTA, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü bütçeleri ele alınacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bütçeleri 22 Kasım Salı günü görüşülecek.

Komisyon; 23 Kasım Çarşamba günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, TSE, Türk Patent Enstitüsü, TÜBİTAK, Türkiye Bilimler Akademisi ile Sağlık Bakanlığı bütçelerini, 24 Kasım Perşembe günü de de Kalkınma Bakanlığı, DPT, TÜİK, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, DOP, KOP, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK bütçelerini ele alacak.

25 Kasım Cuma günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütçelerini görüşecek olan Komisyon, 2012 yılı bütçesini 26 Kasım Cumartesi günü Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile tasarının maddelerini görüşerek tamamlayacak.

Komisyonlar

Mecliste grubu bulunan 4 siyasi partinin grup başkanvekillerinin imzasını taşıyan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine Dair Yasada değişiklik yapan teklif, 22 Kasım Salı günü Adalet Komisyonunda görüşülecek. Teklifle, halen 5 yıldan 12 yıla kadar hapis olan şike cezaları, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası olarak değiştiriliyor.

Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, 23 Kasım Çarşamba günü İçişleri Komisyonunda ele alınacak.

KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon; TEİAŞ, TETAŞ, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş, Kalkınma Menkul Değerler A.Ş 2009 yılı hesaplarını 23 Kasım Çarşamba, Elektrik Üretim A.Ş hesaplarını ise 24 Kasım Perşembe günü inceleyecek. AA