Emine Erdoğan, bölgede yaşanan acıları anlatan bir Arakanlıyı dinlerken gözyaşlarını tutamadı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Myanmar'ın Arakan bölgesinde Müslümanlara yönelik ziyareti devam ediyor. Davutoğlu ve Emine Erdoğan ziyaretleri çerçevesinde Müslümanların yaşadığı Banduba kampına gitti. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bölgede yaşanan acıları anlatan bir Arakanlıyı dinlerken gözyaşlarını tutamadı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da bir Arakanlı Müslüman'a sarılması dikkat çekti.

Arakan'a BM çerçevesi dışında ilk kez yabancı bir ülke tarafından ulaştırılan yardımlar burada dağıtıldı. Davutoğlu, Emine Erdoğan ve beraberindekilere Türk Kızılayı yetkilisi tarafından kamp hakkında bilgi aktarıldı.

Kızılay yetkilisi, kampta 8 bin 532 kişinin barındığını, 40 yaşam alanının her birinde 10 ailenin bulunduğunu söyledi. Kampta 801 çadır bulunduğunu ifade eden yetkili, yardım çerçevesinde Türk Kızılayı'nın mutfak seti ve gıda kolisi dağıtımı yaptığını belirtti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Myanmar ziyaretiyle birlikte yapılan anlaşmayla Türk Kızılayı ile Kızılhaç'ın bugünden itibaren birlikte çalışacaklarını söyledi.

SİVİL YARDIM KURULUŞLARI DA YARDIM YAPACAK
Arakan'a heyetle birlikte gelen bazı Türk yardım kuruluşları temsilcileri de bölgeye yapabilecekleri faaliyetleri yerinde görmek için çalışmalar yaptı. Şu ana kadar Türkiye'den sadece Türk Kızılayı'nın Arakan bölgesine yardım getirmesine izin verildi. Türk sivil yardım kuruluşları da kendileri için yardım kapısının açılmasını bekliyor.