AK Parti'nin, seçimde elde ettiği başarının ardından İngiltere Başbakanı David Cameron'un, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak kutladığı, görüşmede Suriye ve Libya'daki gelişmelerin de ele alındığı bildirildi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Başbakan Cameron'un, AK Parti'nin yeniden seçilmesinin ardından dün akşam Başbakan Erdoğan ile görüştüğü, üçüncü kez seçilerek gösterdiği etkileyici başarıdan ötürü Başbakan Erdoğan'ı tebrik ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan da Cameron ile yakın işbirliğinin devam etmesi yönündeki temennilerini dile getirdi.

Görüşmede Suriye konusuna da değinen liderler, geçen hafta ülkedeki durumun belirgin biçimde kötüleştiğine dikkati çekerek, bölgedeki şiddetin derin endişe yarattığı konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

Erdoğan'ın, Cameron'a Türkiye'nin Suriye sınırındaki son durumu aktardığı belirtilen açıklamada, her iki liderin de Suriye halkı ve bölge için her geçen gün daha da tehlikeli bir hal alan bu krize verilecek yanıtta uluslararası birliğin son derece önemli olduğu konusunda görüşbirliği içerisinde oldukları kaydedildi.

Liderlerin, Britanya ve Türkiye'nin bölgede istikrarın sağlanması için "el ele" çalışması gerektiğini belirttikleri vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Libya konusunda ise Kaddafi üzerindeki baskının birleşik ve kararlı bir uluslararası yaklaşım ile sürdürülmesi gerekliliği konusunda güçlü bir mutabakat sağlandı. Başbakan Cameron, Türkiye'nin üstlenmiş olduğu son derece önemli liderlik rolünü, özellikle de uluslararası Libya Temas Grubu'nun Temmuz ayında gerçekleştirilecek bir sonraki toplantısının koordine edilmesi ve ev sahipliğinin yapılması konusundaki girişimlerini, büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirtti."

A.A.