İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

"Bugün sadece bizim değil tüm milletimizin gündeminde acılar var keder var. Özgürlükçü bir anayasa için başlayan gün terörün kirli yüzünü göstermesiyle karardı. Buradan bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Milletçe yüreğimiz yanıyor acımız çok. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri, bu cinayet şebekesine destek sağlayanları lanetliyoruz. Ve maalesef bugün hala terörle arasına mesafe koyamayan zihniyetler var. Tarih bu zihniyetleri ortaya koyacaktır. Bu menfur odaklar karşısındaki bu sessizliklerini kayda geçirecektir.

Bu ülkede siyaset yapacaksınız bu ülkeden oy isteyeceksiniz sonra bu milletin kan ağladığı bir günde bu ağır insanlık suçunun adını koyamayacaksınız. Bunun izahı yoktur. Milletimiz bu alçaklığı lanetleyemeyen zihniyeti asla unutmayacaktır.

Avrupa yönetimleri bilsinler ki bu ağır suçtan onların hissesine de ağır bir leke düşecektir. Bu menfur saldırıların zamanlamasına dikkatinizi çekmek isterim. İnsanlarımızın refahı için ne zaman adım atsak örgüt hain amaçları için harekete geçmiştir. Hatırlayın yakın geçmişte bir barış ve kardeşlik projesi ortaya koyduk. O günlerde de atılan adımları sabote eden terör hadiseleri devreye girmekte gecikmedi.

Son olarak TBMM’de yeni anayasa görüşmelerinin başlayacağı gün terör karanlık yüzünü gösterdi. Bütün bunlar elbette tesadüf olmuyor. Medyamızın bu kirli maskeyi somut örneklerle düşürmesi lazım. STÖ’lerin ortak aklın oluşmasına katkı sağlaması lazım.

Eğer biz iktidarı muhalefeti STK’ları ile bir olmazsak bu süreç daha da uzayabilir. Dün medyamızın üst düzey temsilcileriyle bir araya gelip bilgilerimizi paylaştık. Sağ olsunlar hassasiyet gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak siyasi partilerimiz hala terör örgütünü hedefe koyması gerekirken bizi hedefe koyma gayreti içindeler. Halkımızın bu tür oyunlara geleceğini zannediyorsanız yanılırsınız. Çünkü halkımız neyin nerede nasıl cereyan ettiğini gayet iyi biliyor.

Siz AKP iktidarına vurmak suretiyle bir şeyler elde etmeyi düşünüyorsanız bir şey elde edemezsiniz. Gün böylesine hassas bir konunu reytinginden faydalanma günü değildir."

30 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

Üzülerek ifade edeyim ki bu büyük milletin olgunluğundan kendilerine gerekli dersleri çıkaramayanlar da oluyor. Terör bu ülkenin bugününe ait bir sorun değil. Ülkemiz yaklaşık 30 yıldır bu karmaşık mesele ile mücadele halindedir.

İnsani değerlere uygun davranmayanlara devletin devlet gibi davranma zorunluluğu var. Mesele sadece askeri bir mesele değildir. Geldiğimiz günden bu yana bu meseleye böyle yaklaştık.

9 yılda 30 katrilyon yatırımı bölgeye yaptık. Ama bunlar asla benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilci olamaz. Bunların halkın şehrin derdiyle dertlenmek gibi bir derdi yok. bunlar sadece buradan nemalanmanın gayreti içinde. Bunlar bu mücadelenin çok boyutlu ele alınmasının önünü kesmenin gayreti içindeler.

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

Biz siyasi partilere çağrımızı yapıyoruz gelin ortak aklı oluşturup adımlarımızı atalım. Bizi istifaya davet edenler yüzde 25 oy aldı. Demek ki milletimin size güveni yok. hükümeti istifaya davet etmek terörün gücünü kabullenmek demektir.

Böyle safça düşünceden mahrum bir yaklaşım tazı olabilir mi? Ondan sonra terörle mücadelede biz sizin yanınızdayız. Nasıl yanımızdasınız. Hükümet istifa edecek de ne olacak? Bu hükümet koalisyon değil. bu iktidar her iki kişiden birinin oyu ile oluşmuş bir iktidardır. Parlamentonun yüzde 63’ü AK partili milletvekillerinden oluşmaktadır.