Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havaalanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu:

''Buradan öncelikle Kürt kökenli annelere seslenmek istiyorum, ardından tüm annelere seslenmek istiyorum. Siirt'te olan hadise sıradan bir hadise değildir ve gerçek yüzlerini ortaya koyması bakımından çok önemli bir hadisedir. O PKK'nın gerçek yüzünü ortaya koyması bakımından çok önemlidir. PKK karşısındaki kadına da kıza da böyledir, kendi içindeki kadına kıza da böyledir. 4 tane kızımızı şehit ettiler. İfadede edilen mermi rakamı 200'e yakın mermi, kurşun, böyle bir vahşet olur mu? Böyle bir alçakça saldırı olur mu? Bu sıradan bir olay değil, bu bir vahşet.

Bunun bedeli olacak. Örneğin son gelişmeler sınır ötesi operasyonların çok önemli bir netice doğurmasından kaynaklanıyor. Yoksa bu süreç daha sakin geçebilirdi. Ama bunu yapmak zorundayız ve yapacağız. İçeride de olacak dışarıda da.

Çok açık net söylüyoruz, biz terörle mücadele ederiz, siyasi iradeyle de müzakere ederiz. Bizim anlayışımız budur. Terörle mücadele sonuna kadar, ama siyasette de müzakere. Siyasete gelen bizimle konuşabilir, ama gelmeyen bizimle konuşamaz.''