Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakanlık'ta 1.5 saat boyunca görüştü. Görüşmeye Adalet Bakanı Sadullah Ergin de katıldı. Görüşmenin zamanlaması dikkat çekici; zira yarın da Milli Güvenlik Kurulu toplantısı var.


Başbakanlık Merkez Bina'daki görüşme saat 11.00'de başladı. Başbuğ'u, Başbakanlık merdivenlerinin başında Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan karşıladı.

Görüşmenin zamanlaması dikkat çekici. Bir gün sonra salı günü Milli Güvenlik Kurulu var.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, cuma günü yaptığı basın toplantısında İrticayla Mücadele Planı haberiyle başlayan tartışmaları Milli Güvenlik Kurulu'nda gündeme getireceklerini söylemişti.

Cuma gününden beri Türkiye'nin gündemine giren bir başka tartışma konusu ise askere sivil yargı yolunu açan yasal düzenleme oldu.

Erdoğan ile Başbuğ geçen hafta, Başbakan'ın yurt dışı programı nedeniyle haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştiremedi.

En son Taraf gazetesinin, tartışılan planı yayınladıktan 4 gün sonra haftalık olağan görüşmeyi öne çekerek, 16 Haziran Salı günü biraraya geldiler.

TARAF GAZETESİNİN HABERİ

Taraf gazetesinin 12 Haziran 2009 tarihli sayısında, 'AKP ve Gülen'i Bitirme Planı' başlıklı haberde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca (CMK 250. madde ile yetkili bölümü) yürütülen soruşturma kapsamında bir şüphelinin ofisinde yapılan aramada ele geçirildiği iddia edilen bir belgeye istinaden Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nde 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' adı altında bir çalışma yapıldığı, çalışmayı içeren belgenin altında 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in paraf ve imzasının bulunduğu iddia edilmiş ve belgeye ait fotokopiler yer almıştı.

Taraf gazetesinde yayımlanan haber üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nca soruşturma emri verilmiş ve aynı gün Askeri Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'nce aynı gün belgenin içeriğiyle ilgili 'yayım yasağı' konulmuştu.