Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'AK Parti'yi türban meselesine kilitleyenler var. Ayıptır ayıp, insan utanır' dedi

Erdoğan, Yalova'da partisinin il kadın kolları kongresinde konuştu.

Başbakan olduğu 5 yıl boyunca, türban konusunu gündeme getirmediğini söyleyen Erdoğan, "Hizmet yolunda, ne günahımız varsa öderiz" diye konuştu.

"Bu istikrar tablosundan geriye gidiş olmayacaktır" diyen Erdoğan, "3 kırmızı çizgimiz var dedik. Etnik milliyetçiliğe karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan 70 milyonun tamamı canımız, ciğerimiz, kardeşimizdir" ifadesini kullandı.

"Tek millet, tek bayrak..."

Erdoğan, "Tek millet dedik, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik, böyle yürüdük. Biz milleti kucakladık, millet bizi kucakladı. 80 ilden 300 milletvekili çıkardık. Yüzde 47 oy aldık. 16.5 milyon seçmen oy verdi. Bu milli iradedir. Herkes bu milli iradeye saygı duymak zorundadır" dedi.



Başbakan, "Son günlerde AK Parti'yi getirip başörtü meselesine kilitleyenlet oluyor. Ayıptır ayıp, insan utanır. 5 yıldır böyle bir şeyi gündeme mi getirdim? 5 yıldır getirmeyen Başbakan, uluslararası basın toplantısında soru üzeirne görüş açıklamaktan geri mi duracaktı?" diye konuştu.

"Demokrasi içinde mücadelemizi sürdürüyoruz" diyen Erdoğan, Türkiye'nin yüzde 40'ına ADSL atıldı görürler mi görmezler... Türkiye'nin heryerinde hızlandırılmış internet ağı var. Çağdaştınız da bunları niye yapmadınız? Sosyal hukuk devletine inanıyordunuz da bugüne kadar niye yapmadınız?" diye seslendi.

Erdoğan, "Bal bal demekle ağız tatlanmaz, uygulama gerekir. Olay bu kadar basittir. Onlar bunu görmez, duymaz, gerçekleri bilmezler. İlköğretimde fakir fukarayı yalnız bırakmadık. Kızlara 45, erkeklere 35 YTL veriyoruz" dedi.

"CHP yanlısı medya grubu"

Başbakan Erdoğan konuşmasında basını da eleştirerek, "CHP yanlısı medya grubu var. Böyle devam edersek nüfusumuz yaşlanacak. Azalırsa daha kısa zamanda yaşlanacak. Batı, nüfusu yaşlandı diye ağlıyor. Çok çocuklu olursa tinerci olurlarmış. Siz niye tinerci olmadınız? Beyefendi 3 kardeşmiş niye olmadı? Yolsuzluk, hırsızlık yaparlarmış. Yoksa sizde böyle bir şey mi vardı?" dedi.

"Neden bu mantık ters çalışıyor?" diye soran erdoğan, "Bize düşen modern imkanları artırmaktır. Ülkenin milli gelirini nereden nereye çıkardık. Göreve geldiğimde 110 öğrencili derslikler vardı şimdi hedef 30'u tutturmak. Yan gelip yatmıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, "İstediğin hastaneye gidebiliyor musun? SSK hastanalerinde ilaç kuyruğunun ne olduğunu bilirsiniz. Şimdi istediğin hastaneye gidebiliyorsun bu iktdar milletin iktidarı. Tüm vatandaşların başı dik olsun. Sizler sadece parti gönülllüsü değil milletin gönüllüsüsünüz" dedi.

"AKP döneminde huzur egemen"

AK Parti döneminde huzurun egemen olduğunu belirten Erdoğan, "Bölgesel milliyetçiliğe de karşıyız. Ege, Akdeniz'de ne varsa, doğu'da da o olacak. Rakip partiler bugüne kadar oralara neden uğramadınız? O insanlar küskün. İstediklerini bulamadıkları için Yalova'ya, İstanbul'a, Ankara'ya geldi" dedi.

"Vatan topraklarımızın tamamını ayırt etmeden seviyoruz" diyen Erdoğan, "GAP'ı bitireceğız. Silvan ve Cizre barajlarını bitirip yağmurlama damlama ile verimli hale getireceğiz topraklarda tuzlama olmayacak. Otoyollar, duble yollar bitecek. Suriye sınırında organik tarım yapılacak. Onun için bölgesel milliyetçiliğe karşıyız. Türkiye milliyetçliği var kitabımızda" diye konuştu.

Başbakan, "Demokratik, sosyal, laik devletin gereği olarak oradaki insanların inançlarını yaşamalarını sağlıyoruz. Tek arzumuz tüm inanç gruplarının özgüven içinde yaşaması" dedi.

CNNTURK