Erdoğan, Katar dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
''Irak'ta Sünniler ile Kürtler Şii'lere karşı ittifak ediyor diye çeşitli basın organlarında haberler yer aldığının'' ifade edilmesi üzerine Erdoğan, bunun çok saçma bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bakın şu anda Türkmenlerin içinde de Şii'ler vardır, Kürtlerin içinde de Şii'ler vardır hatta hatta Arapların içinde de Şii'ler vardır. Orada böyle tablo var. Nasıl oluyor da bunlar birbirlerine karşı duruma geliyor? Şu anda benim görüştüğüm Şii liderlerin birçoğu Maliki'den çok rahatsız. Hatta biliyorsunuz, oradaki en önemli Şii liderlerden bir tanesi, bundan birkaç hafta önce bir açıklama yaptı; 'Maliki, Saddam'dan daha diktatör' dedi. Kim kime karşı? Onlar bile artık yaka silkmeye başladılar. Bu denli artık bu işten nefret etmeye başladılar. Adaletin olmadığı yerde tabii ki bu tür sıkıntılar baş gösterecektir. Temenni ederim ki hak orada da yerini bulur. Çünkü Irak'ın toprak bütünlüğü, Irak'ın birliği, beraberliği, bizim her zaman söylediğimiz, Iraklılık bilincinde Irak'ın toplanması arzumuzdur. Çünkü güçlü bir Irak bize kaybettirmez, tam aksine bize de bölgeye de kazandırır. Ama huzursuz bir Irak bizi üzer. Biz huzursuz bir Irak istemiyoruz.''

Bir gazetecinin, ''CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, sizin Barzani ile görüşmenizle ilgili açıklaması oldu. 'Barzani'nin PKK'yı topraklarından göndereceği hayaldir. Barzani ile görüşmenin terörle mücadeleye katkı sağlayacağını düşünmüyorum' dedi. 'PKK silah bırakırsa operasyonlar durur' şeklinde bir açıklamanız olmuştu. Bununla ilgili olarak da PKK ile yeni bir görüşmenin mesajı olabilir şeklinde iddialar var. Bu iddialarla ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı?'' şeklindeki sorusuna karşılık da Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bizi izlemeye yeni başladı herhalde. Bu konularla ilgili açıklamalarımız bizim geçmişte var. Zira biliyorsunuz, biz her zaman şunu söyledik; bölücü terör örgütü silahı bıraktığı anda şüphesiz ki güvenlik güçlerimiz de hemen operasyonlarını keser. Çünkü güvenlik güçlerimiz operasyona meraklı değildir.

Görüşme yapmak-yapmamak konusunda ise bunu da her zaman çok açık, net söyledik; AK Parti iktidarı olarak, siyasi bir parti olarak bugüne kadar terör örgütü ile hiçbir görüşmemiz olmadı ve bu konudaki kararlılığımız yine aynıdır. Çok açık net bir şeyi daha biliyorsunuz söyledik; Bunlar terör örgütünün uzantısı ile işbirliği halinde çalışmıştır. Hatta seçimlerde de bunu zaten gördük, meydanlarda da bunu sizlere anlattık. 'Hakkari mitingi bunun en güzel ispatıdır' dedik. Neydi o? İşte gittiler, anlaştılar, bölücü terör örgütü ile anlaşmanın neticesinde Hakkari mitinginde bir tane Türk bayrağı ellerinde sallayamadılar. Niye? Çünkü dediler ki; 'Hayır, Türk bayrağı oraya sokamazsınız'... Ve CHP de ona uydu. Oraya gelen de CHP'liler değildi. Gelenler de anlaşma yaptıkları örgütün mensuplarıydı. Çünkü aldıkları oya baktığınız zaman bakıyorsunuz ki ne ikinci parti olabildi, ne üçüncü parti olabildi, dördüncü parti oldu. Böyle bir tablo ortada. Onun için önce aynaya baksın, ona göre kendine çeki düzen versin. Allah da CHP'lilere sabır versin.''