Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ABD'li şirketlerin Türkiye temsilcileriyle bir araya geldi.

Erdoğan görüşmede, "ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemesini istemem. Gerekli adımları atacağız. ABD'ye karşı alınan önlemlerin işletmelere zarar vermemesi için önlemler alınıyor. Türkiye uzun vadede büyüme performansını koruyacaktır. Serbest piyasadan taviz verilmeyecek. İhtiyaçlara göre gerekli düzenlemeleri sürdüreceğiz. Siyasi konuları ekonomiyle karıştırmak doğru değil. Sorunlar diplomasiyle çözülürken iş dünyasının iş birliği yapmasını teşvik ediyoruz. Stratejik ortaklığımız yatırım ve ticaretle güçlenecek. Son gelişmeler, ekonomide yeniden dengelemenin önemine işaret ediyor. Türkiye değişen durum ve ihtiyaçlara göre gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edecek." dedi.

Erdoğan'ın görüşeceği iş insanlarının Türkiye'deki yerleşik ABD şirketlerinin yöneticilerinin bulunduğu, bu şirketler arasında Microsoft, Google gibi firmaların da yer aldığı bildirilmişti.

Ayrıntılar geliyor...