MISIR: 
El Ahram gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın Kahire konuşmasını manşetine taşıyarak, Erdoğan'ın "İsrail uluslararası hukuku tanımıyor. Gazze'deki bir çocuğun feryadı bizim de içimizi acıtıyor" sözlerine vurgu yaptı. 
 El Cumhuriyye gazetesi, yine manşetten verdiği haberinde Başbakan Erdoğan'ın Kahire konuşmasını "çok iyi" olarak niteledi. Haber, Başbakan Erdoğan'ın Arap Birliği'nde söylediği "Haydi, Filistin bayrağını göndere çekelim" başlığıyla verildi. 
 El İhbar gazetesi, Erdoğan'ın konuşmasından Mavi Marmara ile olan kısımlarını vurgulayarak verdiği haberinde, "İsrail'in Mavi Marmara baskınında Türkleri, sınırda ise Mısır askerlerini öldürdüğü için özür dileyerek tazminat ödemesi gerektiği"ni yazdı. 
 Yevm es Seb'a gazetesi de Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını "mükemmel" olarak niteleyerek, konuşmanın Mısır halkı tarafından heyecan, İsrail tarafından ise korku ile dinlenildiğini yazdı. 
 
ARAP BASINI: 
Suudi Şark el Evsat gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın, Arap ülkelerine hitaben söylediği "Biz, birbirimizin acılarını içimizde hisseden tek bir beden gibiyiz" sözlerini başlığa taşıyarak, Erdoğan'ın Filistin konusunda dile getirdiği işbirliği çağrısını okuyucularına duyurdu. Haberde, Türkiye'nin Filistin'in devlet olarak tanınması çabalarını desteklediğine de yer verildi. 
 Londra'da Arapça olarak yayınlanan Quds el Arabi gazetesi de, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını ana sayfasından duyurdu. Gazete, Başbakan'ın konuşmasındaki farklı unsurları farklı sayfalarında ana başlık olarak yayımladı. 
 
AMERİKA: 
New York Times gazetesi, Başbakan'ın gezisini ve yaptığı açıklamaları "İsrail ve ABD'ye yeni bir meydan okuma" olarak yorumladı. Gazete, Başbakan Erdoğan'ın, "Türkiye'nin Ortadoğu'daki büyüyen konumu ve nüfuzundan yararlanarak Kahire'deki toplantında BM'de Filistin devletine destek verilmesi çağrısı yapıp, İsrail ve ABD'ye baskıyı artırdığı" iddiasında bulundu. Konuyla ilgili haberlerde ayrıca, Başbakan'ın verdiği mesajın "emredici tonu ve bir zamanlar Türkiye'nin yakın bir dostu olarak görülen İsrail'e giderek artan hasmane tutumu"nun, Türkiye'nin kendisini bölgesel bir lider olarak konumlandırdığını ortaya koyduğu belirtildi. 
 
ALMANYA: 
Die Welt gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın Mısır ziyaretini "Yeni Halife" başlığıyla okurlarına sundu. Haberde, Türklerin Ortadoğu'yu eski zamanlarda kılıçla fethettiği, ancak şimdi Erdoğan'ın İsrail karşıtı söylemleriyle bu fetihlerin gerçekleştiği vurgulandı. 
 Berliner Morgenpost, "Erdoğan Ortadoğu'nun prensi" başlığını taşıyan analizinde, Erdoğan'ın Mısır'da bir yıldız gibi karşılandığını kaydetti. 
 
İTALYA: 
Corriere della Sera gazetesi, Başbakan'ın Mısır ziyaretiyle ilgili haberine "Mısırlılar, Erdoğan'ı 'yeni Arap kahramanı' olarak karşıladılar" başlığıyla duyurdu. Gazete, Başbakan Erdoğan'ın, "Yeni Mısır'ın doğumu için Türkiye'nin yardım sözü verdiğini" yazdı. 
 La Reppublica gazetesi ise, tam sayfa ayırdığı ziyaretle ilgili haberlerinde, Başbakan Erdoğan'ın İsrail-Filistin meselesiyle ilgili sözlerini öne çıkardı. Haberde Başbakan'ın "Filistinli kardeşlerimiz kendi devletlerine sahip olmalılar. Biz, Filistin bayrağını göndere çekmeliyiz" yorumuna vurgu yapıldı. 
 
İNGİLTERE:
The Guardian gazetesi, Erdoğan'ın Kahire'deki konuşmalarını "Ortadoğu'da büyük oyuncu olma çalışmaları" olarak nitelediği analizinde, "Erdoğan, bahislerin daha fazla yükseltilemeyeceği bir dönemde çok riskli bir oyun oynuyor" yorumunda bulundu. Gazetede yayınlanan bir başka analizde ise Türkiye'nin son yıllarda sağladığı gelişmelerin Araplar tarafından "model" olarak görüldüğüne vurgu yapılarak, Erdoğan hükümetinin "komşularla iyi geçinme" politikasının "başarı" ile yürütüldüğü belirtildi. 
 Times gazetesi, Başbakan'ın Kahire'de söylediği "Gazze'de ağlayan Filistinli bir çocuk, Ankara'daki annenin yüreğini sızlatır" sözlerine atıfta bulunarak, Erdoğan'ın İsrail'le ilişkileri normalleştirmeyi reddetmesinin, Arap halkları tarafından son derece olumlu karşılandığını kaydetti. 
 Financial Times (FT) gazetesi de, Erdoğan'ın Kahire'de "İsrail'in yaptıklarının bedelini ödemesi gerektiğini" söylediğini belirtip, Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmazlığın ABD'yi endişelendirdiğini yazdı. DIŞ HABERLER 
 
KIPTILER'IN LIDERIYLE GÖRÜŞTÜ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahire'deki temasları çerçevesinde Kıpti cemaati lideri Papa Shenouda ile görüştü. Abbasiye Katedrali'ndeki görüşmede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de hazır bulundu. Görüşmede, Erdoğan ve Papa Shenouda birbirlerine çeşitli hediyeler takdim ettiler. AA