Manevi değerlerin Türk milleti için büyük bir önem taşıdığını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Sultanhisar Belediyesince restore edilen tarihi Çarşı Cami’yi ziyaretinde yaptığı açıklamada, geçmişten miras alınan eserlerin, gelecek nesillere korunarak aktarılmasının önemine dikkat çekti. “Bu bağlamda, Sultanhisar Belediyesi çok önemli ve hayırlı bir işe imza atıyor” diyen Gültekin Kılınç, çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Ertegün Ünal’dan bilgi aldı. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in de yer aldığı ziyarette, inanç özgürlüğüne vurgu yapıldı.
Türk milleti olarak yüzyıllardır İslam dinine yaraşır bir hoşgörü ve kardeşlik paydasını yaşamaya ve yaşatmaya çalıştıklarını kaydeden Gültekin Kılınç, Türkiye’nin bu anlamda bir çok ülkeye model teşkil ettiğini söyledi. Barış ve huzur içinde yaşayabilmenin ön koşulunun, insan hak ve hürriyetinden geçtiğinin altını çizen Kılınç, “AK Parti, inancı ne olursa olsun, insan merkezli bir anlayışa sahiptir. Bizim siyasi anlayışımız bölmekten çok, birleştirici ve kaynaştırıcı bir düşünceye sahiptir. 12 Haziran seçimlerinde tüm kesimlerden oy almamızın altında bu anlayış yatar” diye konuştu.
Öte yandan, en kısa sürede restorasyon çalışmasının biteceği öğrenilen tarihi Çarşı Cami’nin, en geç Nisan ayında ibadete açılacağı tahmin ediliyor.