AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, ADÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu'nu makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.
ADÜ'ye Aydınlı bir rektörün atanmasından ötürü gurur duyduğunu ifade eden Erdem, yeni dönemin güzel hizmetlere vesile olacağına inandığını söyledi.
ADÜ'nün şimdiye kadar kat ettiği mesafenin önemli olduğunu bildiren Erdem, başta Şükrü Boylu olmak üzere, üniversitenin kuruluşundan bu yana hizmet etmiş rektörlerin hepsini, Aydınlılar adına şükranla yad ettiklerini ifade etti.
Erdem, ''Sizin de bu makama değer katacağınıza inanıyorum. Bizlere de bir görev düşerse, elimizden gelen gayreti gösteririz''dedi.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ise siyasilerin bölgenin gelişmesine çok ciddi katkılarda bulunduğunu kaydederek ''Buradaki tüm resmi kuruluşlar, sivil toplum kuruluşlarının temel hedefi, bölgenin zenginleşmesi, huzuru, refahıdır. Bunu sağlamak için hep birlikte uğraşacağız. İnşallah Aydınımızı ve çevresini, daha güzel günlere birlikte taşıyacağız'' diye konuştu.

-BESYO'NUN AYDIN'A TAŞINMASI

Erdem, ziyareti takip eden gazetecilerin ADÜ Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu'nun (BEYSO) Aydın'a taşınıp taşınmayacağı yönündeki sorusu üzerine, bu ve benzeri konuların, daha sonra görüşülebileceğini belirterek, ''Bundan sonra süreçte, mutedil davranılarak, sorunlara çözüm getirilebilir'' diye konuştu.
Rektör Birincioğlu ise, konunun Aydın-Nazilli çekilmesi haline getirilmemesi gerektiğinin altını çizerek, BESYO'nun ADÜ'ye bağlı olduğunu, Nazilli'nin de Aydın'ın bir ilçesi olduğunu söyledi.
Aydın ve Nazilli'de okuyan öğrencilerin huzuru ve mutluluğunun kendilerinden sorulduğunu aktaran Prof. Dr. Birincioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu konudaki tasarruflara üniversitelerin yetkili kurulları karar verir. Ancak, bu konuda herhangi bir tasarrufta bulunacaksak, bunun tarafı olan herkesle, yani belediye, sivil toplum örgütleri ve üniversitenin organlarıyla ortaklaşa bir karara varılır. Eğer bir değişiklik yapılacaksa herkesi mutlu edecek, hem sayısal hem de kalite yönünden, önlemleri alırız. O şekilde hareket ederiz. Bunu kimseyi kırarak çözmeyiz. Önümüzdeki dönemlerde bu konuları usulüne uygun bir şekilde çözeceğimizi sizlerde göreceksiniz. Maksadımız, öğrencilerin mutlu olması ve bu konuda yatırım yapan, bu konuda çalışan insanların incinmemesidir.''