Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Didim ilçesine ziyaret etti. Erdem ilçe genelindeki yatırımları inceleyip vatandaşların sorunlarını dinledi.
Didim ziyaret programına Akyeniköy Belediye Başkanlığı"ndan başlayan Mehmet Erdem, Kocaorman Saplatan Sırtı Mevkiinde yapımına başlanan Rüzgar Enerjisi santralinin yapım alanını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. İşi yapan Ayen Enerji A.Ş. Genel Müdürü Seyit Gümrükçü, projenin Ege'nin en büyük, 31.5 MW. kurulu güce sahip, 44 Milyon Euro'ya mal olacak bir proje olduğunu belirtti.
Daha sonra eskisi yıkılarak yeni yapılan Milet Müzesi'nin binasını gezen Erdem yetkililerden bilgi aldı. Bin 200 metre kare kapalı alana sahip, 1 milyon 800 bin YTL"ye mal olan ve bir yıl önce temeli atılan Milet Müzesi"nin önümüzdeki günlerde açılacağı bildirildi.
Akyeniköy'de TOKİ tarafından yapılacak binaların yerinde de incelemelerde bulunan Erdem, 768 konutun yapılacağı bu alanda ayrıca 16 derslikli ilköğretim okulu ve çarşı projesinin de olduğunu söyledi. Gün boyu ziyaret ve görüşmelerine devam eden Erden sırasıyla, Muharrem ve Hilmi Kayhan tarafın restorasyonu yaptırılan ve 3 milyon YTL"ye mal olan İlyas Bey Camii"ne, geçen hafta faaliyete geçen Altınkum Sağlık Ocağı'nı ziyaret etti.
Ziyaretlerin ardından Mehmet Erdem işadamı ve turizmcilerle görüştü. Turizmciler KDV indirimden dolayı Erdem"e teşekkür ederken, düşük kurlardan şikayetçi oldular.