TARTIŞMA KONUSU NEYDİ?

AYDINPOST HABER SERVİSİ/YUNUS YAPUCU-MHP’li Uzunırmak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Buharkent  ziyaretinde yaşanan tartışma ile ilgili olarak kendini eleştiren AK Parti’li Erdem’in açıklamalarını Erdem’e yakıştıramadığını belirttiği açıklamasında,’’ Sayın Erdem’in açıklamalarını kendisine yakıştıramadım. Bir olay nasıl bu kadar saptırılır ve haksız ithamlara dönüştürülür. Buharkent’teki Yüksekokul Sayın Erdem, Sayın Bakan ve AK Parti ilçe teşkilatının aklına 1 Haziran’da yenilecek olan seçimlerden önce mi geldi. Öncelikle ve önemle AK Parti hükümeti il ve ilçe teşkilatı yerel yönetimin hiç birinin emeği ve katkısı olmadan yapılmış bir bina seçime 2 hafta kala ahlaksız ve adaletsizce seçim malzemesi yapılmaktadır’’ dedi.

‘’Bina seçimlere iki hafta kala mı aklınıza geldi’’

Yüksekokulun yapımında emeğinin olduğunu belirten Uzunırmak, ’’O bina 2000’li yıllarda yüksekokul yaptırma ve yaşatma derneği tarafından tepkiyle başlatılmış, başta şahsım olmak üzere dernek üyeleri hayırseverler, rahmetli Belediye Başkanımız Kadir Ölçenoğlu, hatta önceki dönem Belediye Başkanı olan ve şimdiki Adayımız Yusuf Vural’ın hem derneğin yönetim kurulu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı, hem de Belediye Başkanı olarak büyük katkıları sayesinde bu günlere getirilmiştir. AK Parti 2002 yılından beri hükümettir. 2004- 2009 yılları arasında da Belediye kendilerine aitti. Şimdi ağırbaşlı, adaletli ve ahlaklı insanlara soruyorum. Emeği yardımı hizmeti geçmiş insanlar kurumlar aileleri hiç kimsenin haberi olmadan, onlara teşekkür bile edilmeden iki haftadır bina önünde ziyafetler çekilerek,siyasi şovlar yapılarak, ümit daıtılarak ertelenmiş olan seçimleri etkilemek hangi ahlak kuralıdır. Sayın Bakan AK Parti il ve yerel yönetimleri bina yapılırken belediye sizde olmasına rağmen, o zaman aklınıza gelmedi de bugün mü aklınıza geldi’’ şeklinde konuştu.

‘’Ne kadar üzüldüm bilemezsiziniz’’

Dün yaşanan olaylar sırasında kendinin yuhalanması sonrası çok üzüldüğünü ifade eden Uzunırmak, ‘’Ben orada Sayın Bakan’a gayet nazik bir şekilde bir şey sordum ve söyledim. Sorduğum soru da Sayın Bakan size buraya getiren,gezdiren heyetten bu binaya emeği geçen yardımı olanlar parmak kaldırsın. Bu ziyareti seçime bir hafta kala yapmanız şık değil, emeği geçen ne bir dernek yöneticisi ne de kişi burda yok. Yaptığınız çok yanlış dedim. Bakan bana siz burada niye bulunuyorsunuz dediğinde ben burayı yaptıranlardan birisiyim dedim ve beni yuhaladılar. Siz ondan bile utanmadınız. Binanın yapımında emeği olan insanı yuhalayan kadir kıymet bilmeyen gözüne siyasi hırs büyümüş cahiller topluluğu ve yöneticilerine ne kadar üzüldüm bilemezsiniz’’dedi.

‘’Keşke bina yapılırken yardım sağlasaydınız’’

AK Partili Erdem’e seslenen Uzunırmak, ’’Sayın Erdem siyaset dürüst insanlarla memlekette en yüksek hizmet makamıdır. Çok erdemlidir. İsim ile kazanılmaz. Eylem ve davranışlarla kazanılır. Binayı yapanlar okulun bir an once açılmasını isterler. Bizler Buharkent’e hizmet için o binayı kendimiz Belediye Başkanımız ve hayır severlerle yaptık. Keşke seçim öncesi istismar için değilde akademik olarak öğrenci alınamayacak olan bu yılda değil de 10 yıllardır bize katkı sağlasaydınız. Hatta Belediye ve hükümet sizde iken yardım sağlasaydınız da okul açsaydınız’’ dedi.