AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, geçtiğimiz Pazar günü yaşanan sel baskınında büyük hasar gören Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Erdem’e ziyareti sırasında Hastane Başhekimi Dr. Şenol Ayhan ve Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Yürekli eşlik etti.

Sel baskınının ardından kullanılamaz hale gelen ve halen temizlik çalışmalarının sürdüğü kazan dairesi, kesintisiz güç merkezi ve ana elektrik dağıtım odası ve diğer bölümleri gezen Erdem, daha sonra sel sularının geldiği 2258 sokakta inceleme yaptı. Sokaktaki bahçe duvarlarında selin bıraktığı izleri gören Erdem, sokak sakinlerinden de yaşanan selde evlerinin birinci katlarına su bastığı bilgisini aldı. Sokağın başındaki lögar kapaklarını açtırarak tahliye borularına göz atan Erdem, sokakta altyapının yetersiz olduğunu, bu nedenle de selde başta Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olmak üzere sokakta bulunan birçok eve su bastığını tespit ettiklerini söyledi.

ÇERÇİOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Sokak sakinlerinin aynı sıkıntının 7 yıl önce benzer bir selde de yaşandığını belirtmeleri üzerine Erdem, telefonla Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ulaştı. Erdem, sokak sakinlerinin şikayetlerini Başkan Çerçioğlu’na ileterek soruna çözüm bulunmasını istedi. Erdem, Çerçioğlu’nun kendisine “Dün gece o sokakta gerekli incelemelerde bulunduk. Sorunun çözümü için Aydın Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüze talimat verdim ve çalışmalar başladı” şeklinde yanıt verdiğini ifade etti.

Çerçioğlu’na teşekkür ederek telefonu kapatan Erdem, Aydın’da 20 dakika süren yağışın afet niteliğinde olduğunu, manzaradan herkesin eleştirmek yerine ders çıkarması gerektiğini belirtti. Selin ardından bahçe duvarlarında bile 70 santimetrelik sel suyu izlerinin kaldığını dile getiren Erdem, “Afet niteliğinde olan bir selin ardından sokaklar 70 santimetre suyla doluyorsa hastanenin de bodrum katlarının suyla dolması çok normaldir. Hiçbir mühendis böyle bir selin olacağını önceden öngöremez. Yaşanan selde bir devlet kurumu zarar görmüştür. Bunu hükümete mal ederek siyaset yapmak hiç kimseye yakışmaz. Muhalefet milletvekilleri ve parti temsilcileri selin ardından hastaneye gelip burada inceleme yapmadan eleştirme yoluna gidiyor. Bunun adı ‘üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir.’ Hepimiz her şeyden önce insanız, felaketin ardından siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.

ANKARA’DA GÖRÜŞÜLDÜ
Hastanenin tam kapasiteyle yeniden faaliyete geçmesi için çalışmalar yapıldığını kaydeden Erdem, şunları söyledi: “Selin oluştuğu gün Ankara’ydık. Selde yaşanan üzüntüleri Ankara’da kalbimizde hissettik. Valimiz ile konuşup bilgiler aldıktan sonra TOKİ Başkanı ve Sağlık Bakanlığı müsteşarı ile görüştük. Sağlık Bakanlığı Acil Durum ödeneğinden ilk etapta tespit edilen hasarların giderilmesi için bir ödenek çıkarıldı. Hasar tespitinin tamamlanmasının ardından da sigorta yetkilileriyle görüşülerek bütün eksiklikler giderilecek. Şuan kadın doğum servisi faaliyete geçti. Hafta sonu yapılacak çalışmaların ardından da hafta başından itibaren hastane tüm servisleriyle yeniden kullanılmaya başlanacak”

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120608aw000725_03.jpg20120608aw000725_04.jpg20120608aw000725_05.jpg