Erdem"e 75. Yıl Geçici Sanayi Sitesi incelemeleri sırasında AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, 75.Yıl Sanayi Sitesi Derneği Başkanı Mehmet Şahin ve sanayi esnafı eşlik etti.
Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk, CHP"li belediye yönetimini eleştirerek, “Yerel seçimlerden önce "Biz buranın işini 2 günde hallederiz" diyenler, durumu son noktaya getirerek yargı da yapılacak hiçbir şey bırakmadan bu işi ortada bırakmışlardır. Biz AK Parti olarak milletvekillerimiz beraber biz üzerimize düşeni tabii ki de yapmak istiyoruz. Siz de tabii yapılacakları biliyorsunuz. Bu konuda Sanayi Sitesi Derneği başkanımızdan milletvekilimize açıklama yapmasını istiyorum” dedi.
75.Yıl Sanayi Sitesi Derneği Başkanı Mehmet Şahin de, “Yaklaşık 3 aydan beri sanayi sitesiyle durum buraya kadar geldi. 1998 yılından bu yana bu süreç yaşandı. Yapılan sanayi sites;i yok meraya yapılmış, yapılmamış derken o günkü yönetimden bu yana gelen süreçte sonuç ortada…Biz sayın vekilimizden burasının bir şekilde kurtarılmasını istiyoruz. Biz buraya o günkü yönetimin baskılarıyla geldik. Bunu biliyorsunuz. Hukuki olarak yapılacak bir şey yok. Burada 310 esnaf var ve bu konuda yapılacakları için destek istiyoruz” diye konuştu.
Mehmet Erdem ise; “Yargı kararları onanmış. Yardı "Burası meranın yeri" diyor. Yargı kararları belli. Sonra bize, "AK Parti yargıyı baskı altına alıyor" diyorlar. Biz nasıl yargıyı etki yapacağız? Bir yargı kararı var ve onanmış. Ben işin net şekilde açıklamak için bunları söyledim. Didim gibi sorunlar yumağı ilçemizde hayat mücadelesi veriyorsunuz. Bu ilçemiz köy iken hızlı şekilde gelişerek şimdi 40 bin, yazın ise 500 bin nüfusa hitap ediyor. Arkadaşlar Türkiye"de 2 kanun çok serttir ve sonuç itibariyle hükümlerinin ortadan kaldırılması zordur. Elbetteki kanunlarla yönetileceğiz ama mera ve orman kanunu, Türkiye"de en sert uygulanan kanunlardır. Bunun amacı ormanların ve meraların korunmasıdır. Didim köy iken mera olarak tespit edilen araziler gelişen süreç sanayi sitesi yapılmış. Bir araziyi mera vasfından çıkarmadan hukuki gerekliliğini yapmadan yaparsanız, hukuksuz bir iş yapmış olursunuz. Bura da süreç nasıl başlamış, bunu dernek başkanı ifade etti ve buraya sanayi sitesi kurulmuş.Böle bir şeyin yapılması yanlış kim yapmış, Didim Belediyesi yapmış ama kanunsuz yapmış. 1960 yılından bu yana bugüne kadar arkadaşlar, yapılan çalışmaları özetlemiş” şeklinde konuştu.
“Burası mera ve mera arazisi üzerine sanayi sitesi yapılmış” diyen Erdem, şunları söyledi: “Ha burada belediyeler geçmişte hukuki anlamda çalışma yapsalardı, bu yeri mera alanında çıkartabilirdi. Mücavir alanını genişleteceğim der; sonra buraya plan yapar, bunu mera komisyonuna iletir, ot bedeli ödenir, bu yer sonra hazineye devredilir ve sonuç itibariyle bu iş çözülür ve sıkıntı çekilmez idi ama keşke bu belediye şu belediye demiyorum, kafasını büyük çapta düşünseydi ve şehrin planlamasını güzel yapsaydı sıkıntı olmazdı. Geçmişteki Çapsız Belediye başkanlarının hukuksuz çalışmaları neticesinde bu sıkıtılar oluşmuş. Ortada bir yargı kararı var; burayı mera alanı ilan edilmiş. Bundan sonra ne olcak; çıkış yolu olarak hukuk anlamda ne varsa düzeltemeye hazırız. Burda hukuki çıkış yolu belediye meclisi geçmişte yapacağı işi şimdi yapmak üzere harekete geçecek. Burayı mücavir alanı içine kapsayacak bir karar alacak. Aldığı bu karar turizm kenti olmasındna dolayı Turizm Bakanlığının bu kararı onaylanması lazım, Ardından mera komisyonu onaylanması , ot bedeli ödenmesi ve hazineye devredilmesi gerekecek. Hukuki anlamda tıkanmalar olacak mı? olacak, bizde siyasi iktidar olarak bu tıkanmaları aşmak için desteğimizi ortaya koyarız. Bu mekanların yıkılmaması hayatiyetini sürmesi için sizin yanınızda yer alacağız. İlçe Başkanımız ve yönetimimizle sizle beraberiz. Belediye Başkanının da atması gereken adımlar var ve onlarda gayret gösterecek. Bu mesele hepimizin meselesi, bunu siyaset malzemesi olmamalı, yok biz işi yaptık; top şurda, burda, demeyeceğiz. Belediyenin eli taşın altında olacak olmalı da zaten Başarabilir miyiz, bir ihtimal var. Sizlerle beraber sizin mücadelenizin yanında olacağız”- iha