Seçim bölgesinde Anayasa değişiklik paketi referandum çalışmalarını sürdüren Mehmet Erdem, Türk milletinin Adnan Menderes"in demokrasi dışı güçler tarafından idam edilmesine engel olamadığını belirterek, “Menderes"in asılmasına Millet olarak engel olamadık, bu bizim utancımız. O zamanlarda aynen Çin"in Tiananmen Meydanında olduğu gibi tankların önüne geçecek bir gence ihtiyacımız varmış” dedi.
27 Mayıs tarihinin her seneyi devriyesinde Menderes"in idam görüntülerinin medyada yer almasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Mehmet Erdem, “Bunu bilinçli yapılan bir hareket olarak görüyorum. Burada millete "Bize karşı gelen başbakan bile olsa böyle yaparız" mesajı verilmek isteniyor. Artık bu resimleri ve görüntüleri görmek istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti buna layık değil. Menderes"in asılmasına Millet olarak engel olamadık bu bizim utancımız. Türkiye"de bir daha 1960 ve 1982"lerin yaşanmaması için 12 Eylül"de halkoyuna sunulacak Anayasa değişiklik paketine "Evet" dememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Türkiye"de darbe dönemlerinin AK Parti ile kapandığını savunan Erdem; “AK Parti iktidarı ve Başbakanımız, Türkiye"de darbe dönemlerinin bittiğini bütün dünyaya ilan etti. Milletimiz asla bir daha böyle bir şeye izin vermeyecektir. Bunun işin 12 Eylül bir fırsattır. 12 Eylül Türkiye için bir dönüm noktasıdır” ifadelerini kullandı.