AYDINPOST HABER SERVİSİ-AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten ve yönetim kurulu üyelerinden bazılarının da Mehmet Erdem’e eşlik ettiği görüldü.

Ziyaret sırasında Aydınpost Editörü Erman Çetin’in sorularını yanıtlayan AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, “Muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Sorunlarımızı tespit ediyoruz. Yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler var sonrasında. O yüzden çalışıyoruz. Ama biz bu çalışmayı hemen hemen her yaz döneminde yaptık. İl başkanlığı döneminde de, milletvekilliği döneminde de devamını getiriyoruz. Hatta yerel seçimler için yorumlanacağını bildiğim için Ankara’dan da geç geldim” diye konuştu.

“SGK binası konusunda tavrım net”

AKP’li Milletvekili Mehmet Erdem, SGK binası konusunda şunları söyledi:

“Burası vakıflara ait bir arazi. Şahsın değil. Vakıf arazisi olması yönüyle ticari alan olarak imarda işaretlenmiş. Buraya bir AVM yapılması düşünülmüş. Bu gerçek ortadayken yoğunluktan bahsetmek Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Bayraktar’ın huzurunda yapılan toplantıda belediye başkanı iki konudan bahsetti. Bir sel basması ikincisi yoğunluk. Bu arazinin sel basmasıyla ne alakası olabilir ki? Yoğunluk derseniz, burası ticari alan olsa sabah saat 09.00’da başlayıp akşam 22.00’a kadar olan yoğunluk mu daha fazla olur yoksa, sabahleyin 08.00’de mesaisi başlayıp akşamüzeri saat 17.30’da sona eren bir kurumun yoğunluğu mu fazla olur? Yoğunluk endişesiyle şehrin ortasında kalan SGK binası endişesi varsa, daha önce belediye olarak balık hali SGK binası olsun diye teklif etmiştiniz. Borca mahsuben madem yoğunluktan bu kadar endişe ediyordunuz burayı niye vermediniz? Aydın’ın çevreyolu ihalesi yapıldı. İzmir-Aydın karayolu üzerindeki bu yer eski yoğunluğunu kaybedecek. Çevre bulvarı da yaptılar kendi tabirleriyle zaten. Yoğunluk iddianız tam olarak yerine oturmuyor. Doğumevi yapıldı. Hükümet icraatı açısından da iyi bir reklam oluşturdu. İkinci bir hizmet binasının yapılması arzulanıyor. Bu konuda Sayın Başkanla cebelleşme niyetinde değilim. Kamuoyunu germek istemem. Hizmet noktasından olaya bakıyoruz. Sorunumuz Aydın’da hazine arazi bulamıyoruz. Bize sayın başkan daha önce SGK gelsin arazi göstereyim dedi bakıldı şahıs arazi gösterdiler. Devlet bu tür yerlere bina yapmak istemiyor. Bizim acil SGK binasına ihtiyacımız var. Bugünkü binanın hali ortada. Aydın’a yakışıyor. Kazma vurulsa 6 ay sonra bina bitecek hizmet verilmeye başlanacak. Ben o alana yapılmasında ısrarcıyım.”

Yerel seçimler öne alınacak mı?

Net bir şey diyemem. Çünkü bunu parti grupları ortaya koyacak. Ben erkene alınacak gibi görüyorum. 2013 Kasım öngörülen tarih.

Çıldır havaalanı uçuşlara açılacak mı? Doğalgaz çevrimsantrali tartışmaları da var gündemde.

THY burada pilot okulu açıyor. Çanakkale’de de bizdeki gibi sıkınıt oluşunda, pisti 2300 metreye çıkardılar tarifeli uçuşlara izin alındı. Çıldır’da da pisti uzattığımızda uçuşlara açılır.

Doğalgaz çevrim santrali eğer uçuş okuluna ve havaalanına engelse ben de karşıyım, herkes de karşı olmalı. Engel değilse, bunu da sorgulamak lazım.

Büyükşehir mi, bütünşehir mi?

Bizim halka anlattığımız ‘Bütünşehir’dir ve il sınırlarını kapsayacaktır, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Bozdoğan’ın Körteki köyündeki çöpü alacak, suyunu bağlayacak, kanalizasyonunu yapacak. Yolu da yapacak, düzenlemeyi de yapacak. Kamuoyunda konuşulanlar tamamen spekülasyon. Ana çerçeve olarak kısaca Savcılı köyündeki çöpü alacak, çöp depone alanına kadar götürecek. Çocuklarımıza yaşanabilir bir Aydın bırakacağız. Temiz bir gelecek için yapacağız. Yetkileri tek noktaya veriyoruz. Bütçeyi de tek noktadan yürüteceğiz.

AK Parti’nin yerel seçim için 200 kişilik özel ekip oluşturduğu doğru mu?

Ak partinin kadrosu 200 kişiye sığmaz. Ben öyle bir çalışma var diyemem.

Niye bilgi verilmesi yasak mı?

Öyle bir şey olsa söylerdim.

Büyükşehir için ne düşünüyorsunuz adaylık konusunda bilhassa?

Kafamda adaylar var.

Siz var mısınız adaylar arasında?

Kendi kendime varım demem yanlış olur.

Kamuoyu adınızı söylüyor?

Allah razı olsun. Gösterilen ilgiye saygımız var. Amacımız bu görevi sürükleyebilecek ehliyetli, liyakatli, birikimli, kapasiteli birisini bulmak görevimiz bu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

dsc_0002.20120731095247.jpg

dsc_0009.20120731095614.jpg