Bu bağlamda kendisinin de lise yıllarından itibaren sivil savunma konularına ilgi duyduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne ziyaret ederek gönüllü Arama Kurtarmacı oldu.
Kuruma yeni atanan İl Müdürü Recep Coşkun’u makamında ziyaret ederek hem ‘hayırlı olsun’ dileklerini sunan hem de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi alan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, son yaşanan Van depreminde ve Türkiye’nin, geçen yıl Güdüşlü’de yaşanan sel felaketinde ise Aydın’ın iyi bir sınav verdiğini söyledi.
Aydın’ın 1. Derce deprem bölgesinde yer aldığını ve afetin ne zaman nerede yaşanacağını kimsenin kestiremediğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, çalışmalarından dolayı İl Afet Acil Durum Müdürlüğü personeline teşekkür etti. Marmara depreminden sonra Türkiye’deki tedbirlerin yanı sıra vatandaş bilincinin de arttığını belirten Milletvekili Mehmet Erdem, “Arama kurtarma çalışmalarını yürüten arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Tabi bu ekibimiz sadece insanları değil zorda kalan tüm canlıları yardım etmeyi kendilerine ilke edinmiş kişilerden oluşuyor. Kaybolan bir insanımızın bulunmasından, kayalıkta mahsur kalan bir kuzunun kurtarılmasına kadar 2011 yılında pek çok operasyonu başarı ile gerçekleştirdiler” diye konuştu.
“KENDİSİ DE GÖNÜLLÜ OLDU”.
Arama kurtarma bilgisinin temel sağlık bilgileri kadar önemli olduğunu belirten Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, eli ayağı tutan herkesin bu konuda bilgi ve birikim sahibi olması gerektiğini belirterek kendisinin de bir gönüllü olduğunu ve acil durumlarda görev almaya hazır olduğunu söyledi. Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanları kendilerine ziyaret eden Mehmet Erdem ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.