Aydın’da son günlerde artan Büyükşehir tartışmalarına AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem açıklık getirdi. Aydın’da ve diğer illerde uygulanacak büyük şehir modeliyle ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Erdem, “Bugüne kadarki büyük şehir modellerinden edindiğimiz tecrübelerle yeni bir büyükşehir yasası için çalışmalarımız sürüyor. Mevcut uygulamaların tecrübeleriyle hareket ediyoruz. Şuanda belediyelerde altyapı, kanalizasyon, arıtma tesisi, temiz içme ve kullanma suyu, katı atık bertaraf tesisi, çarpık yapılaşma ve imar sorunları var. Bu önemli sorunlar mevcut yapıyla aşılması mümkün değil” dedi.

‘HALKIN DUYGULARI İSTİSMAR EDİLİYOR’

Büyükşehir konusundaki eleştrilere de cevap veren Mehmet Erdem, “’Vergiler artacak’ gibi eleştiriler ile olay özünden uzaklaştırılmak isteniyor. Halkın duyguları istismar ediliyor. Siz çözüm olarak neyi öneriyorsunuz arıtma problemleri çözülmüş, imar sorunları çözülmüş çöp sorunu olmayan ilçe belediyesi kaç tane. Hangi ilçe belediyelerinin modern çöp depolama alanı var. Siz gelecek nesillere nasıl bir kent bırakmayı öngörüyorsunuz. ‘Emlak vergisi, çöp vergisi gelecek’ gibi eleştiriler ile popülist, yüzeysel politika yapılıyor. Biz bu yola çıkarken, bu yasa çalışmamızın farklı noktalara çekileceğini tahmin ediyorduk. Biz bile bile bu yola girdik. Doğru çözüm üretmeye çalışıyoruz. Biz bu amacımızı halkımıza anlatacağız. Halkımız da doğruları gördükçe kendisini istismar eden, popilist siyaset yapanlara ‘Hizmet anlayışı ile yapılan çalışmalara farklı noktalara çekmek sizin siyaset anlayışınız ve bu anlayış geride kaldı. Bizi istismar etmeye çalışıyorsunuz’ diyecektir” şeklinde konuştu.

‘AYNI TAS, AYNI HAMAM İLE SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ’

Büyükşehir modeliyle yıllardır çözülemeyen sorunların tek bir elden çözüleceğini kaydeden Erdem, “Bizim çözüm önerimiz merkezde güçlü bir belediye. Bütünşehir ile bütün şehrin imar izinleri tek bir elden, ortak bir noktadan çıkacak. Biz planlı bir il, ilçe, yerleşim birimi yapılanmasını öngörüyoruz. Bu sistem ile artık herkes kendi kafasına göre şehir planlaması yapamayacak. Mevcut yapıyla 40-50 yılda alt yapı, imar ve diğer sorunları çözmek mümkün değil. Aynı tas aynı hamam anlayışıyla sorunları çözemeyecek oluğumuzun farkındayız. İşte bu nedenle biz taşın altına elimizi koyduk risk alıyoruz” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png