Ülkeler Deprem Kestirme Ağı (GNFE) Türkiye Başkanı ve jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin, 11 Kasımda meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin artçısı niteliğinde olduğunu belirterek, 'Batı Anadolu'da depremlerin irili ufaklı sürmesi şaşırtıcı olmaz'' dedi.
Prof. Dr. Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, Kuşadası'nda meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin İzmir, Manisa ve Söke'de güçlü olarak hissedildiğini belirtti.
Depremin odağına yakın bir yerde 11 Kasımda 4,9 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini hatırlatan Ercan, ''Bugün olan deprem, 11 Kasımdaki depremin artçısıdır. Odak yeri, Büyük Menderes çöküntü kırığının üzerindeki Kuşadası içindedir. Zaten 11 Kasımdan beri küçüklü büyüklü artçı depremler olmaktaydı'' değerlendirmesinde bulundu.
Ercan, yaptığı araştırmalarda Batı Anadolu ile Ege Bölgesi'nin büyük deprem üretmek için gerilmekte olduğunu öne sürerek, ''Batı Anadolu yaklaşık son 2 aydır çok gergindi. Bu artçı deprem buradaki gerginliğin yavaş yavaş boşaldığını göstermektedir. Batı Anadolu'da depremlerin irili ufaklı sürmesi şaşırtıcı olmaz'' ifadesini kullandı.