Aydın’ın Efeler ilçesinde, Erbakan Vakfı Aydın Şubesi öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum örgütleri ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını ilan etmesini kınadı.

Müslümanların ortak değeri ve ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapan Kudüs’ün dünya Siyonizminin binlerce yıllık planları doğrultusunda bir kez daha İsrail’in tehdidi ve tecavüzüyle karşı karşıya kaldığını belirten Erbakan Vakfı Aydın Şube Başkanı Şükrü Yolcu, “ABD Başkanı Donald Trump’ın daha seçildiği ilk günlerde açıkladığı Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesi süreci bugün resmi olarak tüm dünyaya duyuruldu. ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması emrini veren Trump, kendisini adaylık ve seçim sürecinde Yahudi damadı Jared Kushner üzerinden destekleyen Siyonist Lobilere olan borcunu böylece ödemiş oldu. Suudi Arabistan yönetimindeki bazı yetkililer tarafından açıklanan ılımlı İslam’a geçiş sürecinin içerdiği mana ABD’nin aldığı bu hukuksuz kararın bir ön habercisi idi. Zira ılımlı İslam kavrami ile kastedilen, Siyonizmin dünyayı yönetmesine ve somurmesine ses çıkarmamak, Siyonist işgallere göz yummak, Siyonizm’in Kudüs’ü gasp etmesi karşısında göstermelik tepki gösterip adeta başını toprağa gömmektir” dedi.

Necmettin Erbakan’ın hayatı boyunca Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın İsrail işgalinden kurtarılması için mücadele verdiğini kaydeden Yolcu, “Başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığın üzerine bir kara bulut gibi çöken Siyonizmin işgal ve sömürü planlarının ortadan kaldırılması hedefine ulaşılması, Anadolu’nun imanlı ve inançlı evlatlarının öncülüğünde İslam coğrafyasının tüm mazlum halklarının ortak mücadelesi ile gerçekleşecektir. Bizler Erbakan Hocamızın dava erleri Erbakan Vakfı mensubu Milli Görüşçüler olarak, merhum liderimizden aldığımız bu cihad bayrağını bir gün bile yere düşürmeden, aynı kararlılık ve azimle taşımaya devam edeceğiz. Alınan bu karar ebetteki bizim için yok hükmündedir. Ancak bu kararı alıp uygulamaya koyanlar şunu bilmeliler ki, Türkiye’nin öncülüğünde D-60 Projesi’ni hayata geçirip, İslam Birliği’ni kuracağımızı ve bu kararın yazılı olduğu kağıtları yırtıp atacağımız günler mutlaka gelecektir. Bizler asil olarak ‘Büyük İsrail’ yolunda atılan bir adım olan bu haksız ve hukuksuz kararı tanımadığımızı, tanımayacağımızı, Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı Siyonizmin pençesinden kurtarmak için, Büyük Israil planının hedefe ulaşmasını önlemek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kararlı bir şekilde mücadelemize devam edeceğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz. Zafer elbette ki inanan ve bu uğurda şuurla mücadele edenlerindir ve zafer yakındır” diye konuştu.