Proje kapsamında ADÜ 13 ülkeden 67 üniversiteyle Erasmus Sözleşmesi imzaladı
Üniversite"nin yayın organı ADÜ Haber Dergisi"nde yer alan habere göre; Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı"nın öngördüğü bütçeleri tam olarak kullanarak Erasmus Projesi"ni yüzde 100 performansla uygulayan üniversite, her geçen yıl yeni Avrupa üniversiteleri ile sözleşme imzalayarak uygulama alanını genişletiyor.
Erasmus projesini ilk uygulayan 15 pilot üniversite arasında yer almamasına rağmen yayılma hızı ve performansı ile pek çok üniversiteye örnek oluşturan ADÜ"nün, Avrupa Birliği Üyesi 13 ülkeden toplam 67 üniversiteyle anlaşması bulunuyor.
ADÜ"nün Erasmus Projesi"nin başarıyla gerçekleştirmesinin altında yatan en önemli etken olarak projeyi uygulayan güçlü ekip ve etkin takım çalışması gösteriliyor. Üniversite Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Berent Dişçigil"in liderliğini yaptığı ekip, ADÜ Dış İlişkiler Birim Yöneticisi Taylan Ürkmez, Fakülte Birim Koordinatörleri ve Dış İlişkiler Ofisi elemanları Uzman Zeynep Çetin ve Uzman Barış Efe"den oluşuyor. Başarının ardında yatan bir diğer neden olarak, projeyi ilk uygulayan Erasmus Kurum Koordinatörleri"nin bayrağı devrettikleri tarihe kadar yaptıkları başarılı çalışmalar vurgulanıyor.
Erasmus Üniversite Beyannamesi"ni 2004 yılında imzalayan ADÜ" de ilk hareketlilik öğretim üyesi düzeyinde 2004-2005 akademik yılında gerçekleşirken öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği 2005-2006 akademik yılında gerçekleşti. Bu akademik dönemde dört öğrenci ve dört öğretim elemanı değişimden yararlandı. İlerleyen yıllarda, bu programa gösterilen ilgi giderek yoğunlaştı. 2006-2007 akademik yılında yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarına eğitime giden öğrenci sayısı 70"e, çalışma ziyaretinde bulunan öğretim elemanı sayısı ise 41"e ulaştı. AB üyesi 13 ülkeden toplam 67 üniversiteyle Erasmus Sözleşmesi imzalayan ADÜ, 2007-2008 akademik yılı dahil olmak üzere yurtdışına toplam 181 öğrenci, 110 öğretim üyesi yolladı. Yurtdışından ise 29 öğrenci ve 38 öğretim üyesi kabul etti.