Van'da meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde çöken Bayram Otel'in enkazı altında kalan iki DHA muhabiri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in cesedine ulaşıldı.

Ayrıca enkazdan Cafer Madabi isimli bir İran vatandaşının cansız bedeni çıkarıldı.

Kurtarma ekipleri Bayram Oteli'nin enkazındaki çalışmalarına devam ediyor.

CEM EMİR'İN CESEDİ 22:45'TE BULUNDU
Van'da meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde çöken Bayram Otel'in enkazı altında kalan DHA muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz hayatını kaybetti. Enkazda çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, saat 22.45 sıralarında Cem Emir'in, 04:30 sıralarında ise Sebahattin Yılmaz'ın cansız bedenine ulaştı. Emir ve Yılmaz'ın cenazesi ambulansla hastaneye götürüldü.

EMİR BİRKAÇ GÜN DAHA VAN'DA KALMAK İSTEDİ
DHA Diyarbakır Muhabiri Cem Emir, Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından bölgede gitmişti. Cem Emir, DHA'nın Diyarbakır bürosundan kameraman Bayram Bulut ile birlikte görev yaparken, Bayram Bulut'un deprem günü Diyarbakır'a döndüğü ifade edildi. Cem Emir'in de evine dönebileceğinin ifade edildiği ancak Emir'in birkaç gün daha Van'da kalmak istediğini söylediği öğrenildi.

"KALDIĞI OTELİN SAĞLAM OLDUĞUNU SÖYLÜYORDU"
Arama kurtarma çalışmalarını enkaz başında izleyen Cem Emir'in babası Mehmet Ali Emir, gündüz saatlerinde yaptığı açıklamada, "Oğlum gazeteci olduğu için telefonla ancak görüşebiliyorduk. En son 2 ay önce görüştük. Benimle birlikte 6 Kasım'da İstanbul'a gelecekti, ancak deprem bölgesinde olduğu için telefonla arayıp gelemeyeceğini söyledi. Son görüştüğümde iyi olduğunu, kaldıkları otellerin ise sağlam olduğunu söylüyordu" diye konuşmuştu.

YILMAZ EN SON 21:09'DA TELEFONUNU KULLANDI
Arama kurtarma ekipleri enkazda zamanla yarışırken, onlara her türlü bilgi ve destek de verildi. GSM operatörüyle temasa geçildi. Sebahattin Yılmaz’ın cep telefonunu depremden önce en son 21.09’da, Cem Emir’in ise saat 20.35’te kullanıldığı saptandı. En son sinyal alındığı yer belirlendi, arama kurtarma ekiplerine iletildi.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ UMUTLA ODALARINA GİRDİ AMA...
Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği’nden bir ekip, arkadaşlarımız Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in kaldığı odaya büyük bir umutla girdi. Toz toprak içindeki odada, Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in kameraları ve fotoğraf makineleriyle, basın kartları ve çantalarıyla elbiseleri bulundu. habertürk