Önceki gün en az 400 kişinin öldüğü, 300"nün kayıp olduğu depremle sarsılan Yeni Zelanda"nın Christchurch kentinde yıkılan binalardan hâlâ yardım çağrıları geliyor.

Depremin yerle bir ettiği Pyne Gould Guinness isimli ofis binasında göçük altında kalan Anne Voss isimli bir kadın olağanüstü bir durum gerçekleştirdi. Voss, telefonu sayesinde ailesiyle irtibat kurdu hatta birçok kanala röportaj verdi. 30 kişiyle birlikte göcük altında kaldıklarıını, üçüncü katta olduğunu söyleyen Anne Voss, “Deprem olunca masamın altına kaçtım, tavan masaya çöktü. Altında epey ezildim, hareket edemiyorum. İyi olduğumdan emin değilim. Elimden yaralandım. Kan kaybediyorum. Nefes alamıyorum. Yardım çığlıkları atanları duyuyorum. Burada sıkışmış vaziyette kurtulmayı bekliyoruz. Çok karanlık, korkunç. Gerçekten çok zor” dedi. Kurtarma ekiplerinin gelip kendisini kurtaracaklarına emin olduğunu söyleyen Anne"ın son mesajı ise “Pes etmeyeceğim. Şimdi bekleyeceğim. Gelecekler ve beni alacaklar” oldu. Daha sonra ise bataryası bitti. Kurtarma ekipleri adının Anne olduğunu söyleyen bir kadın buldu. Ancak bu kadının Anna Bodkin isimli başka bir kadın olduğu, telefonla irtibat kuran kadının hâlâ göçük altında olduğu anlaşıldı.

Yıkım niye büyük

Christchurch, geçen Eylül ayında bu kez 7.1 büyüklüğünde bir depremle sarsılmış, ölen olmasa da ciddi maddi hasar yaşanmıştı. Şimdi kentin 6.3 ile yıkılması tartışılıyor. Uzmanlara göre sarsıntının merkez üssünün kente çok yakın olması yıkımın büyük olmasına neden oldu. Ayrıca yüzeyden sadece 4 km derinlikte olması da sarsıntının etkisini güçlü kıldı.