Önceki gün Van'da yaşanan 7,2'lik depremin ardından hayatını kaybedenler arasında AK Parti eski Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk'ün öğretmen yeğeni 27 yaşındaki Sema Ertürk'ün de olduğu ortaya çıktı. 

İncirliovalı Bilgisayar öğretmeni Alparslan Altuntaş son yolculuğuna uğurlandı

Öğretmen Güldane ve Ümit Erdal çifti vefat etti

Ümit Erdal toprağa verildi...

Bu yıl ataması gerçekleşmişti...

Sibel öğretmen defnedildi.

Son sözü "Anneciğim" olan Sema öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Bir ateş de Kuşadası'na düştü

Kuşadalı Gülşen öğretmen toptağa verildi...

Sökeli  Gözde öğretmen yaşam savaşını kaybetti

2 aylık öğretmen olan Sema Ertürk'ün Erçiş'te hayatını kaybettiği ve Erciş'e 16 kilometre mesafedeki bir köy okulunda görev yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre pazar günü saat 13.45'de meydana gelen deprem sırasında oturdukları 6 katlı apartmanın çökmesi sonucunda Sema öğretmenin de yıkılan binanın enkazı altında kaldığı öğrenildi.

"SON SÖZLERİ `ANNECİĞİM' OLDU"
Depremden birkaç dakika önce Kuyucak'a bağlı Pamukören Beldesindeki annesi Hatice ile cep telefonu görüşmesi yaparken son sözlerinin, "Anneciğim.... Anneciğim..." olduğu öğrenildi. Konuşma sırasında kızının feryatlarını duyan anne Hatice Ertürk'ün, "Kızımla konuşurken telefon kesildi. Ben her halde mutfakta bıçakla elini kestirdi, ondan feryat etti diye düşündüm. Telefondan ses kesilince bir süre bekledim. Ancak bir saat kadar sonra televizyonda deprem haberini gördüm. O an ne olduğunu anladım. Ama kızıma bir daha ulaşamadım" dediği öğrenildi.
 
"EĞİTİM NEFERİYDİ"
AK Parti Eski Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, "27 yaşında olan kızımız halen bekardı ve evin en küçüğüydü. Nazilli ve çevre köylerinde bir süre vekil öğretmenlik yaptı. En son yapılan atamalarda 2 ay önce Van'ın Erciş ilçesine bağlı 16 kilometre mesafedeki bir köye ataması yapıldı. Diğer öğretmen arkadaşları ile birlikte 6 katlı bir apartmanda oturduklarını biliyordum. Acı haberle hepimiz yıkıldık. Akrabalarımız şu an kızımızın cenazesini alarak Pamukören'e getirecek. Çarşamba günü öğle namazına müteakiben de defnedeceğiz. Hayat dolu ve hizmet aşkıyla yanan bir eğitim neferini kaybettiğimiz için çok üzgünüz" şeklinde konuştu.
 
Van Erciş, 23 yaşındaki Bilgisayar Öğretmeni Alparslan Altuntaş’ın ilk görev yeriydi. 1.5 ay önce sevinçle geldiği Erciş’te evinde ölen Alparslan öğretmen, Marmara Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü’nden yeni mezun olmuştu. 
 
30 yaşındaki Ümit Erdal ile Güldane Köse Erdal, haziranda nikah kıydı. Güldane öğretmen eş durumuyla Sivas’tan Erciş’e tayin oldu. Ev tutup 3 Kasım’daki düğün için gün sayarken öldüler. Ümit Erdal’ın cenazesi Aydın’a, Güldane öğretmenin cenazesi ise Adana’ya yollandı, üzerinde giyemediği gelinliği serilerek. Otomobilin üzerine çöken enkazın atında kalan sınıf öğretmeni 22 yaşındaki Zehra Kaya Şelale, 3 ay önce üniversiteden sınıf arkadaşı Mehmet Şelale ile nikah kıyıp aynı okula atanmıştı. Erciş, Zehra öğretmenin ilk görev yeriydi... 
 
27 yaşındaki sınıf öğretmeni Sema Ertürk annesiyle telefonda konuşurken öldü. Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi mezun olduğundan beri 3 yıldır atama bekleyen Aydınlı Sema öğretmenin son sözü “Anneciğim” oldu. Manisalı 26 yaşındaki Özgür Subaşıay ile İzmirli eşi 25 yaşındaki Emel Subaşıay temmuzda evlenmişti. Oturdukları apartmanın 5’inci katında depreme yakalanan genç çiftin cesetleri göçüğün altından çıkartıldı. 23 yaşındaki öğretmen Halime Kozalak, Ağustos’ta atanmıştı. Yeni atandığı için kaldığı 7 katlı öğrenci yurdu mezarı oldu. 
 
20111025ay478771_01.jpg
20111025ay478771_02.jpg