Trabzonspor'un milli oyuncusu Engin Baytar, Eskişehirspor maçında oyundan çıkarken yaptığı davranışların yanlış olduğunu ifade ederek, ''Şahsımı ve takımımı böyle bir konuyla muhatap ettiğim için başta yönetim kurulumuz, teknik direktörümüz Şenol Güneş olmak üzere tüm arkadaşlarımdan, taraftarlarımızdan ve Türk futbol kamuoyundan özür diliyorum'' dedi.

Geçen hafta sonu oynanan ve 0-0 biten maçın uzatma dakikalarında oyundan alındıktan sonra yedek kulübesine doğru giderken agresif davranışlar gösteren Engin Baytar, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Engin Baytar, soru sorulmasına izin verilmeyen basın toplantısında Eskişehirspor maçı sırasında yaşanan talihsiz bir olay nedeniyle gündeme geldiğini, bunun kendisini fazlasıyla üzdüğünü ve rahatsız ettiğini belirterek, ''Gerek karşılaşmanın stresi gerekse de mutlak atmamız gereken golün bir türlü gelmemesinin verdiği gerginlik, oyundan alınmamın ardından bazı kontrolsüz davranışlar sergilememe neden olmuştur'' dedi.

Televizyon ekranlarına yansıyan bu olumsuz görüntülerde kesinlikle bir kişiyi, hele de teknik direktör Şenol Güneş'i hedef almasının söz konusu olmadığını kaydeden Engin Baytar, ''Aşırı derecede eleştirildim. Doğru, haklı yere eleştirildiğimi düşünüyorum, ama kimseye karşı yapmış olduğum bir hareket değildi. Yaptıklarım tamamen kendimle ilgiliydi. Oradaki el kol hareketlerinin Şenol hocaya karşı yaptığım düşünüldü, ama böyle değildi. Bu nedenle basın toplantısı yapılmasını çok istedim'' diye konuştu.

Davranışının yanlış olduğunu söyleyen Engin Baytar, şöyle devam etti:

''Daha sonra ekranlardan izlediğim bu görüntüleri kendime yakıştıramadığımı itiraf etmeliyim. Her sonuca ve tüm koşullara rağmen soğukkanlığımızı korumamız gerekirken maalesef insanın yapısından da kaynaklanan bazı özellikler zaman zaman ön plana çıkıyor. Bu anlamda şahsımı ve takımımı böyle bir konuyla muhatap ettiğim için başta yönetim kurulumuz, teknik direktörümüz Şenol Güneş olmak üzere tüm arkadaşlarımdan, taraftarlarımızdan ve Türk futbol kamuoyundan özür diliyorum. Yaptığım bu hatanın karşılığında verilecek her türlü cezaya da saygılıyım. İlerleyen zamanlarda bunlar olmayacak. Bunun üzerinde de çok çalışacağım.''

Trabzonspor'un sadece bir futbolcusu değil, taraftarı olduğunu da kaydeden Engin Baytar, ''Küçüklüğümden beri Trabzonspor'a aşığım diyebilirim. Trabzonspor'un başarısı için her türlü fedakarlığı yapmaya da hazırım. Bir Trabzonlu ve doğuştan Trabzonsporlu olarak bu sezon formasını giydiğim ve her şeyden çok sevdiğim takımımın şampiyon olması için tüm arkadaşlarımızla yoğun bir gayret içindeyiz. Bu istek ve hırsımızı bundan böyle daha kontrol edilebilir şekilde yöneterek mutlu sona ulaşmak istiyoruz.''

-GAZİANTEPSPOR MAÇI-

Engin Baytar, başarılı giden bir grafiklerinin bulunduğunu belirterek, ''İlk yarıda kalan 4 maçımızdan en iyi şekilde ayrılarak ligin ilk yarısını lider tamamlamak istiyoruz'' dedi.

Takım arkadaşları ve kendisinin inanılmaz bir gayret içinde olduğunu anlatan Engin Baytar, sözlerini şöyle tamamladı:

''Trabzonspor'un başarısı için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Tüm gücümüzü sahaya yansıttığımızı düşünüyoruz. Oynadığımız iyi futbolla bu takım ligde her şeyi yapabilir izlenimi veriyoruz. Kötü de oynayabiliriz sonuca etki edecek hatalar da yapabiliriz, ama sonuçta elimizden geleni yapıyoruz. Her maçı tek tek düşünüyoruz. Önceden olsa Gaziantepspor maçını değil de bir sonraki haftayı düşünürdük. Onu yaptığımız için daha çok konsantre eksikliğimiz oluyordu. Şu an öyle sıkıntımız yok, böyle düşündüğümüz için rakibimize daha iyi odaklanıyoruz. Eskişehirspor maçı geride kaldı. Biz o maçı arkada bıraktık. Gaziantepspor maçına en iyi şekilde hazırlanıp 3 puan ile oradan dönmek istiyoruz.''

Bu arada, Engin Baytar'ın basın toplantısına, üzerinde dünyanın en meşhur modeli olarak bilinen Naomi Campbell'in dekolte fotoğrafının bulunduğu tişört ile çıkması dikkat çekti.

A.A.