Aydın Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, Vali Yardımcıları Halil Canavar,Celal Ulusoy, Aydın’ın ilçelerinde görev yapan kaymakamlar, Aydın Belediyesi Başkan Yardımcısı Sevim Havaoğlu, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Özürlülük Araştırmaları ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdülkadir Anaç ile kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.
Panelin açılışında konuşan Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, kurumlara yönelik bir panel düzenlediklerini söyledi. Canavar, “Çok sayıda engelli vatandaşımız var. Engellilerimiz Soyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda barınabiliyor. Ayrıca engellilerimize 3 ayda 1 maaş veriliyor.Çeşitli okullarda, engellilere uygun eğitim veriliyor. Engellilerimize daha iyi hizmet verebilmek için bu panel gerçekleştirildi” dedi.
Vali Yardımcısı Canavar’ın konuşmasının ardından Başbakanlık Özürlüler İdaresi Özürlülük Araştırmaları ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdülkadir Anaç, tarafından sunum yapıldı. Anaç sunumda yaptığı konuşmada 2005 yılında engelliler ile ilgili yasanın çıktığını hatırlattı. Engellilerin sahip olduğu hakların henüz yolun başında olduğunu belirten Canavar; “Bu hakları aramaya ve edinilen hakları korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Anaç’ın sunumunun ardından, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Özürlülük Araştırmaları ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdülkadir Anaç, Özürlüler İdaresi Başkanlığı Özürlüler Uzmanı Coşkun Çarboğa, Özürlüler İdaresi Başkanlığı Özürlüler Uzman Yardımcısı Burcu Ayhan,İŞ KUR İstihdam ve Meslek Uzmanı Hüseyin Gökmen tarafından kamu kurum ve yöneticilerine panel verildi.