Dernek binasında yapılan tekerlekli sandalyelerin teslim törenine Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, Didim Belediye Meclis Üyesi Şehriban Karakış ve eşi, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, LDS kuruluşunun İzmir sorumluları Kenneth Abney, Marilyn Abney, Steve Canfıeld ile tercüman Fahri Kerkel, dernek üyeleri ve aileleri katıldı.
LDS kuruluşu yöneticileri gönderilen tekerlekli sandalyeleri tek tek kurarak, derneğe teslim ettiler. LDS yardım kuruluşuyla ilgili bilgiler veren Steve Canfield toplanan bağışlarla kurulan bu yardım kuruluşunun ABD merkezli olduğunu ve dünyada 80 ülkede bu tür yardımları sürdürdüğünü söyledi. Yardımları dernek ya da resmi kurum ve kuruluşlar aracılığıyla yaptıklarını kaydeden Canfiedl; “Didim ve Yöresi Engelliler Derneğine de bu şekilde yardımda bulunduk. Gayemiz ihtiyaç sahiplerine ulaşmak. Dünyanın neresinde olursak olalım düşüncemiz tüm insanların kardeş olduğu. Bu maksatla yardıma ihtiyacı olana yardım etmek mantığı ile hareket ediyoruz. Didimli engellilerimize yardım etmekten mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş’ta LDS kuruluşunun daha önce derneğe 4 tane bilgisayar yardımında bulunduğunu belirterek “Tekerlekli sandalye ihtiyacımız olduğunu kendilerine ilettik. Onlarda yardımcı olabileceklerini söylediler ve bu sözleri yerine getirdiler. Derneğimiz de ihtiyacı olan tekerlekli sandalye sayısı 18’di. Bugünde bu sandalyeler geldi. Daha sonra da talep olduğu takdirde yardım edeceklerini söylediler. İleride gelecek olan sandalyeleri de belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Dernek olarak LDS’ye teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise yaptığı açıklamada dünyanın diğer bir ucundan gelen bu tür yardımların önemli olduğunu kaydederken “Bu çalışma sevgi ve saygının örneği asil bir çalışma. Sınırları aşarak yapılan bu yardım çalışması bizleri de mutlu etti” dedi.
Tekerlekli sandalyelerin bazıları teslim törenine gelen engellilere dağıtılırken hatıra fotoğrafı çektirildi.