Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi işbirliğiyle tedavisinde güçlük çekilen engelli hastalara, anestezi altında tedavi hizmeti vermeye başladı.
Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, engellilik durumları nedeniyle tedavisinde güçlük çekilen hastalara yönelik tedavi hizmetinin verildiği Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, çalışma hakkında Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hakan Ölçüm'den bilgi aldı.
Ölçüm, devlet hastanesi ile yaptıkları işbirliğinde zihinsel, fiziksel engelli nedeniyle ağız ve diş tedavisi yapılamayan hastalara genel anestezi altında hizmet vermeye başladıklarını belirtti.
Bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yanı sıra Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi ve Evde Sağlık Birimine başvurabileceklerini kaydeden Ölçüm, hizmetin 15 günde bir cuma günleri verileceğini bildirdi.
Ölçüm, bu durumdaki hastaların daha önce İzmir'e gitmek zorunda olduğunu ve hastalara 3 yıl sonrasına gün verilebildiğine işaret ederek, Söke'de ihtiyaç duyan engellilerin ağız ve diş tedavilerinin artık kolaylıkla yapılabileceğini ifade etti,
Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer de incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Söke'de sağlık konusunda önemli gelişmeler olduğunu belirterek; ''Artık tek bir birey bile tespit edilip, sorunları nasıl giderilebilir diye araştırılıyor. Eğer evde bakım hizmeti ile tedavi götürülen, bakımı yapılan insanlarımızın eğer ekonomik durumları da sıkıntıdaysa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'mız devreye giriyor. Evde bakım hizmetini veren arkadaşlarımız bizi uyarıyorlar ve sağlık probleminin yanında diğer ihtiyaçlarını da karşılıyoruz'' dedi.