Özel Eğitim kurumları tarafından düzenlenen kermese Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli’de hizmet veren Özel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nin müdürleri, öğretmenleri, çalışanları ve engelli yakınları katıldı.
Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla engelliler haftası nedeniyle düzenlenen kermeste Nazilli’de hizmet veren Özel Nazilli Evren Eğitim Okulu, Özel Gülen Yüzler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel İç Denge Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel İlk Yorum Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Nazilli İlköğretim Okulu ve İş Okulunun stantları kuruldu. Stantlarda merkez ve okullarda yıl boyu öğrenciler ve engellilerin hazırladıkları el işi seramik, mozaik, yağlı boya, ahşap işleri örgü, dantel ve el sanatlarından oluşan eserleri beğeniye ve satışa sunuldu. Kermeste ise engelli yakınlarınca hazırlanan yiyecekler de satışa sunuldu.
10-16 Mayıs arası Engelliler Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Kaymakam Mehmet Okur; “Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil, tüm dünyada aynı zamanda kutlanır. Bütün engelli vatandaşlarımızın eğitim hayatından uzaklaşmadan, kendi yaşıtlarıyla eğitimlerine devam edebilmeleri büyük önem taşımaktadır. Bu konuda devletimize olduğu kadar, halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düşmektedir. Bu vesileyle destek ve katkılarıyla engellilerimizin ihtiyaçlarına hizmet eden tüm kuruluşlarımızı ve hayırseverlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Kişinin doğuştan engelli olması veya sonradan yaşadığı kazalarla engelli birey haline gelmesi her insanın karşılaşabileceği doğal bir olgudur diyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise; “Bu kapsamda sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde ‘Engelliler Haftası’ adı altında engelli insanların yaşadığı güçlükler hatırlanmakta ve bu doğrultuda iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. Bizler engelli vatandaşlarımıza acıyan gözlerle bakmak yerine onların yanında olmalı, onları da hayata katmaya çalışmalı, engelleri hep birlikte aşmalıyız. Engellilerimizin önündeki tüm engellerin kalkması dileğiyle, Engelliler Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.
Kaymakam Mehmet Okur ve Başkan Haluk Alıcık, ziyarette stantlardan da alışveriş yapmayı ihmal etmedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg