Mavi kapakların Antalya'da yaşayan omurilik hastası Gülperi Semiha Kurt için umut ışığı olması istenen haber üzerine harekete geçen Edirneli esnaf topladığı kapaklarla bir özürlünün daha hayatını kolaylaştırmak istiyor. Bu kapsamda yaklaşık 3 aydan beri yaptığı çalışma sonucunda vatandaşların da katkılarıyla 10 bin civarında mavi kapak biriktiren Eraydın Dürüktaş, bir esnaf olarak yıllardan beri kapak topladıklarını belirterek daha önce de engelliler derneği tarafından düzenlenen kampanyaya destek verdiğini söyledi.
Dürüktaş, "10 bin kapağımızı Gülperi için göndermek istiyoruz. Engelli aracının alınmasına katkımız olsun istiyoruz. 10 bin kapağa bir araba kampanyası var. Herkesin toplaması, özürlü vatandaşlarımıza bir yardım eli uzatmasını temenni ediyorum." dedi.
Kapak toplamaya bundan sonra da devam edeceğini ifade eden Dürüktaş, "Kapaklar aynı zamanda bir milli servettir. Bunları geri dönüşüme göndererek hem çevre ve doğanın korunmasına hem de özürlü bir vatandaşımızın hayatının kolaylaşmasına katkı sağlıyoruz." diye konuştu.