Türkiye İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye 1'incisi olan Aydınlı sporcu Sabri Kocabey, Aydın Valisi Mustafa Malay'ı ziyaret etti. Valilik Makamı'nda gerçekleşen ziyarete İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan, sporcunun yakınları ve antrenörleri katıldı.
Ziyarette konuşan Sabri Kocabey, geçtiğimiz Nisan ayı Ankara'da düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda 100 metrede birinci ve 200 metrede de ikinci olduğunu söyledi. Eylül ayında İzmir'de yapılacak olan Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini hatırlatan Kocabey, amacının hem 100 metrede hem de 200 metrede dünya şampiyonu olmak olduğunu kaydetti. Bu hedefine ulaşmak için antrenörleri ile birlikte çalışmalarımızı sürdürdüğünü belirten Kocabey, “Çeşitli zorluklara göğüs gererek haftada ancak bir gün çalışma fırsatı bulabiliyoruz. Ailemin ve işitme engelli olan kardeşimin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmak zorundayım, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde bir seramik fabrikasında işçi olarak çalışıyorum. Mesai saatleri ve iş verenin tutumu nedeniyle antrenmanlara fırsat bulamıyorum. Birde çalıştığım ortam çok havasız ve tozlu. Bu ortam her sporcuyu olacağı gibi beni de olumsuz etkiliyor. Antrenman çalışmalarıma zaman bulabileceğim ve çalışma koşulları uygun olan bir işe sahip olmak istiyorum. Bu imkanlar sağlanırsa Aydın'ı ve ülkemi daha iyi temsil edeceğime inanıyorum” dedi.
Türkiye İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda elde ettiği birincilikten ötürü Kocabey'i kutlayan Vali Mustafa Malay da, Kocabey'in çok yetenekli bir sporcu olduğunu ve kendisinden daha iyi dereceler beklediklerini dile getirdi. Engelli insanların bazı iş ve sportif faaliyetleri sağlam insanlardan daha iyi yapabildiklerine ve daha başarılı olduklarının altını çizen Malay, bazı engellerine rağmen bu kişilere üstün yeteneklerin verildiğine işaret etti.
Engelli kişilerin yeteneklerinin tespit edilerek bu yönlerinin geliştirilmesi için eğtimler verilmesi gerektiğini savunan Malay, “Sabri de kendisindeki spor kabiliyetini fark ederek, atletizm ile uğraşmaya başlamış. Zorluklara rağmen Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Başarılarının devam etmesi ve dünya şampiyonu olabilmesi için kendisini meddi ve manevi olarak desteklemeye devam edeceğiz. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi veya başka bir bölümde istihdam edilmesi için işverenle bir görüşme yapacağız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Malay, kendisini ziyaret eden başarılı sporcuyu bir cumhuriyet altını ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Malay, Sabri Kocabey'e Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda başarılar diledi.
(MB-İK)