Doğuştan görme engelli, 20 yaşındaki Ümran Sevinç, babasının çocukken aldığı orgla müzikle tanıştı. Orgun yanı sıra çaldığı birçok müzik aletinden sonra gitar çalmada karar kılan Sevinç, bu yıl, eğitim gördüğü Hayrettin Duran Anadolu Lisesi’nden mezun olunca konservatuara gitmeye karar verdi. 
 
Lise yıllarında tanıştığı, Adem Köksal’la iyi bir ikili oluşturan, kendi çektikleri klipleri internette tıklanma rekoru kıran Sevinç’in, konservatuar hayali, yönetim kurulu kararı ile suya düştü. Kararda, yeterli altyapı olmadığı gerekçesiyle ilk olarak engelli kadrosundan öğrenci alımı durduruldu. LGS’de yeterli puanı almasına rağmen mülakata alınacağı gün için hazırlık yapan Sevinç, ret cevabı ve beklentilerinin boşa çıkmasıyla yıkıldı. Lise döneminde de başarılı olmasına rağmen, engelli olduğu için somut bir gerekçe olmaksızın güzel sanatlar lisesine gidemeyen Sevinç, eline aldığı gitarıyla konservatuvarın önüne gidip sesini duyurmaya çalıştı, yardım elinin uzanmasını bekledi. 
 
MUTLU OLMAK İSTİYORUM 
Sevinç, "Üzülüyorum. Çok istiyorum, gerçekten konservatuvarı girmeyi çok istiyorum, başka şansım olmadığı için istiyorum. Almazlarsa çok üzülürüm, tek amacım bu kapıdan içeri girip eğitim almak ve müzik çapında bir şeyler yapmak. Bana bu şansı tanımalarını istiyorum. Destek de versinler. Engelli diyerek kenara itmesinler, bu resmen insanın geleceğiyle oynamaktır. Bunu bana yapmasınlar. Gitar çalmam, müzik yapmam karşıdakini nasıl mutlu ederse ben de mutlu olmak istiyorum" dedi. 
 
YETKİLİLER YARDIM ETSİN 
Birlikte müzik yaptığı Sevinç’in, konservatuvara girememesi, kendisinin girmesi halinde buruk bir mutluluk yaşayacağını dile getiren Adem Köksal ise, "Biz ikimiz de müziği çok seviyoruz. Eğer ben girersem buruk bir mutluluk yaşarım. Ama biz birbirimizi bırakmayız. Yetkililerin sesimizi duyup geleceğimiz için istediğimiz kararı almalarını istiyoruz" dedi. (radikal)